Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Top zece: Cele mai citite articole

În anul 2012 pe site-ul www.ercis.ro au fost postate 1.642 de articole. Care au fost cele mai citite?

Excluzând numirile și transferurile de preoți, programarea pentru Mir și pentru exerciții spirituale (care au avut între 9.845 și 5.474 de afișări), anunțurile sau altele de genul acesta, excluzând de asemenea știrile care vorbesc de morți și funeralii (de exemplu, "A trecut la Domnul pr. Daniel Râtan, OFMConv." are 5.759 de afișări), excluzând "Secțiunea specială INTC Iași 2012" care însumează vizitatorii de la toate articolele din interiorul acesteia (14.153), rezultă primele zece articole preferate de vizitatorii site-ului. Câteva articole, având un număr de accesări apropiat și tratând subiecte asemănătoare, au fost notate pe același loc.

O observație se impune. Articolele care au fost însoțite de multe fotografii au atras mai mult.

În luna iulie a fost postată cea mai urmărită știre a anului 2012. Este vorba de "Videoclipul INTC în pași de dans" care are până acum 4.514 de accesări. Videoclipul a fost postat și pe canalul youtube oficial al INTC 2012 și a fost făcut cu intenția de a transmite tuturor celor care aveau să vină la Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic 2012 "că sunt așteptați cu inima deschisă și cu bucurie!"

Pe locul doi se situează știrea "Lespezi: Peregrinatio Mariae" postată în luna februarie (cu 3.207 accesări), care redă pelerinajul icoanei Maicii Domnului la biserica "Sfânta Ana" din Lespezi în perioada 2-5 februarie 2012. Știrea este însoțită de multe imagini.

"Sfințiri de preoți la Iași" se află pe locul trei (cu 2.860 accesări). Articolul relatează evenimentul de la 29 iunie când în catedrala din Iași PS Petru Gherghel a sfințit întru preoție 16 preoți: 12 pentru Dieceza de Iași, doi pentru Arhidieceza de București și doi pentru Provincia "Sfântul Iosif" a Fraților Minori Conventuali. Relatarea este însoțită de fotografii.

În luna mai a fost postat articolul "Noi preoți în via Domnului". Articolul, însoțit de fotografii, relatează hirotonirea, prin mâinile PS Aurel Percă, a cinci preoți la Roman: trei pentru Provincia Franciscană Conventuală și doi pentru Misionarii Cuvântului Divin (Verbiți).

Și "Hirotoniri de diaconi" ocupă un loc de frunte în interesul cititorilor. Este vorba despre doisprezece studenți de la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași care au fost hirotoniți diaconi de către PS Petru Gherghel, sâmbătă, 8 decembrie 2012, în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași.

Sfințirea bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, la 16 august, a ocupat locul al șaselea în topul celor mai citite știri, cu 2.132 de accesări. Articolul vorbește despre cum a avut loc sfințirea bisericii și consacrarea altarului precum și despre eforturile depuse în decursul anilor pentru construirea acestei biserici în interiorul căreia pot fi admirate un mozaic cu Adormirea Maicii Domnului și un candelabru grandios.

Mesajul Sfântului Părinte pentru Postul Mare 2012 ocupă locul al șaptelea în preferințele cititorilor. Mesajul, tradus de pr. Mihai Patrașcu, cu tema "Să fim atenți unii față de alții pentru a da impuls carității și faptelor bune" (Evr 10,24), a fost postat în luna februarie 2012. Mesajul are 2.120 de accesări. Aproape de aceeași popularitate s-a bucurat și Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru a XXVII-a Zi Mondială a Tineretului cu tema "Bucurați-vă mereu în Domnul!" (Fil 4,4). Acest mesaj a fost postat în luna martie.

Scrisoarea pastorală: Anul Credinței și Familia publicată în luna octombrie are 1.969 de accesări. În această scrisoare episcopul de Iași trasează liniile programului pastoral diecezan pentru anul dedicat credinței și familiei. Scrisoarea anunță deschiderea Anului Credinței în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" la 11 octombrie 2012, cu participarea membrilor Consiliului Prezbiteral, a Consiliului Pastoral Diecezan, a preoților de la Institutul Teologic Iași, a preoților din toate parohiile și congregațiile din oraș. Duminica următoare, 14 octombrie 2012, deschiderea Anului Credinței a avut loc în toate parohiile și structurile diecezane din dieceză, cu mărturisirea solemnă a credinței.

Articolele "Al treilea cardinal din România" și "Cardinalul îmbrăcat cu tunică neagră" (cu peste 1.800 de accesări) arată cum Preafericitul Lucian Mureșan a fost creat cardinal de către Sfântul Părinte. Preafericitul Lucian a primit bereta roșie de cardinal în cadrul consistoriului din 18 februarie 2012. Este al treilea cardinal român, după Iuliu Hossu și Alexandru Todea, toți trei fii ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Articolele au fost postate în luna februarie.

"Pr. Mihai Lungeanu: Doamne, scoate-mă de aici și toată viața o pun la picioarele tale!" ocupă locul zece cu 1.620 de accesări. Este vorba despre experiența unui preot ortodox care a fost întemnițat 16 ani și jumătate, trecând prin închisorile de la Pitești, Jilava, Codlea, Galata, Galați și Târgu Ocna. Părintele era fascinat de faptul că Isus Cristos a rămas cu noi în sfânta Împărtășanie, vorbea deseori despre această minune și se ruga rozariul.

Lansat la 25 iunie 2002, site-ul www.ercis.ro al Diecezei de Iași se bucură de o medie de 12.800 de pagini vizualizate zilnic, luând în calcul doar traficul din perioada 1-13 ianuarie 2013. În anul 2012, ercis.ro a avut în medie 11.700 de pagini vizualizate zilnic, cu 2.900 de vizitatori unici pe zi, din aproximativ 12 țări, și un vârf de 24.312 vizite în ziua de 26 iulie 2012. Un record de vizitatori a fost stabilit tot în anul 2012, când au fost 1.062.851 de vizitatori unici. O parte a vizitatorilor vin prin intermediul rețelelor de socializare. Episcopia de Iași, începând cu 1 iunie 2011, are un cont pe facebook (facebook.com/ercis.ro, cu 3.039 de prieteni și 95 de abonați, datele fiind actualizate până la 13 ianuarie 2013) în care sunt prezente știri și gânduri creștine.

Episcopia are și un canal pe youtube.com, la adresa www.youtube.com/ercisro, cu 7.359 de vizualizări, generate în special din decembrie 2012, odată cu introducerea înregistrărilor de la transmisiunile video live din catedrală. Există și canalul de twitter: www.twitter.com/ercisro

Pr. Cornel Cadar


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat