Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Mesaj pentru Sărbătoarea Copiilor, Cleja, 2018

Spuneți da lui Isus, prietenul vostru!

Dragi copii,

Prima zi a lunii iunie, luna iubirii Inimii Preasfinte a lui Isus, Fiul lui Dumnezeu, față de oameni, se îndreaptă spre florile promițătoare ale societății și ale Bisericii, spre frumusețea copiilor, flori care atrag, care îmbucură, care înveselesc ochii și inimile celor mari: ale părinților, fraților și surorilor, ca și ale prietenilor voștri mai mari, flori vii, mai frumoase decât toate florile pământului, mai atrăgătoare și mai gingașe decât tot ce crește prin grădini și pe câmpii.

Copiii sunt flori care poartă în ei imagini mult mai frumoase și mult mai valoroase decât toți crinii și trandafirii lumii, căci în ei strălucește frumusețea iubirii și a înțelepciunii, frumusețe care are rădăcini adânci în iubirea și înțelepciunea lui Dumnezeu Creatorul.

Această gingășie a iubirii și frumuseții care își are originea în Dumnezeu și în darurile sale cerești are nevoie de îngrijire și de alimentare continuă pentru a crește și a se dezvolta zi de zi, ca să producă roade.

Numai cu aceste calități speciale și supranaturale copiii pot să crească armonios, să facă iubirea atrăgătoare și rodnică, devenind încet-încet plini de farmec și frumusețe, plini de maturitate și de curaj.

Copiii reprezintă garanția și viitorul omenirii și speranța unei lumi frumoase și vrednice de trăit.

Dragi copii, dragi prietenii ai lui Isus,

Împreună cu papa Francisc, cu toți cei care vă înconjoară, cu părinți și educatori voștri, cu asistenții voștri spirituali, vă propun o zi minunată, o zi în care să priviți spre o mamă adevărată, plină de farmec și de iubire, plină de har și de frumusețe, spre mama lui Isus, care vrea să vă învețe să vă bucurați de darul vieții, să creșteți în curaj, cum a crescut ea, auzind de la îngerul Gabriel care i-a zis: "Bucură-te! Nu te teme, Marie, căci ai aflat har înaintea lui Dumnezeu. Tu vei naște un fiu care va fi bucuria întregii lumi. Spune da chemării pe care ți-o face Domnul, spune da bucuriei adevărate, nu te speria de vârsta și de tinerețea ta, nu te teme să spui da lui Dumnezeu care te-a ales să fii cea mai fericită dintre tinere și mame și așa să te proclame toate neamurile plină de har și cu adevărat fericită".

Spune da cu mult curaj când te cheamă Domnul!

Spune da pentru bucuria întregii lumi, ca să aduci tuturor pacea de sus!

Și Maria a spus da în fața îngerului și apoi, mai târziu, s-a învrednicit să cânte: "Preamărește suflete al meu pe Domnul, căci lucruri mari mi-a făcut mie Cel Atotputernic, al cărui nume este sfânt".

Sfântul Părinte, dragi copii, vă îndeamnă anul acesta să fiți plini de curaj ca Maria, mama lui Isus și mama tuturor oamenilor.

Acest lucru vă îndemnăm și noi: Fiți curajoși în a spune da bucuriei, să spuneți da părinților, să spuneți da școlii, și să spuneți da iubirii adevărate, bucuriei copilărești și prieteniei cu toți colegii voștri, dar mai ales spuneți da prietenului vostru cel mai bun, Isus, care vă cheamă la el, vă îmbrățișează, vă mângâie și vă dă de exemplu celor mari.

El spune și astăzi, ca odinioară apostolilor și părinților din Țara Sfântă: "Lăsați pe copii să vină la mine, căci a unora ca aceștia este împărăția cerurilor! Cine primește un copil în numele meu, pe mine mă primește" (Mc 10,14, Mt 18,5).

Spuneți da ca Maria, mama lui Isus!

Spuneți da ca mamele și părinții voștri!

Spuneți da cu mult curaj, când vă îndemnăm să învățați, să vă pregătiți, să munciți, să vă rugați, să vă bucurați mereu și mai ales de ziua voastră, ce o veți celebra împreună la Cleja - Bacău!

Cei dragi ai voștri vă vor ajuta să ajungeți, iar noi, episcopii și preoții, împreună cu responsabilul cu pastorația bucuriei voastre, pr. Felix Roca, și colaboratorii săi vă așteptăm să vă spunem:

Fiți curajoși ca Maria! Nu vă temeți să vă bucurați și să creșteți!

Lumea are nevoie de voi!

Vă aștept să ne bucurăm împreună,

Petru,
episcop de Iași

* * *

Sărbătoarea Copiilor Cleja 2018


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat