Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Cenacol de rugăciune pentru a invoca reconcilierea

Surorile lui Isus Răscumpărătorul din Onești - Slănic Moldova organizează schema de adorație "Cenacolul de rugăciune pentru a invoca reconcilierea", nr. 3 - aprilie 2008. Textele conțin și fragmente din viața fondatoarei.

La nivelul congregației schema de adorație este făcută în fiecare lună și deja de mai mulți ani este promovată în parohiile în care activează surorile, dar și în alte parohii.

Prin această acțiune surorile doresc să contribuie la răspândirea cultului euharistic, prima datorie a congregației, în spirit de reconciliere și ispășire, pe care Duhul Sfânt a dăruit-o fondatoarei, Victorine Le Dieu, de la a cărei naștere se vor celebra 200 de ani în anul 2009.

Se poate spune că în rugăciune comandă trei pulsanți: numai aceia care sunt capabili să-i coordoneze învață să se roage.

Primul pulsant este umilința. Ceilalți doi pulsanți sunt: deschiderea față de iubirea lui Dumnezeu și a iubi.

Este necesar să-ți dai seama de iubirea pe care Dumnezeu o are față de tine. Este pulsantul decisiv: dacă este puternică convingerea că Dumnezeu te iubește în mod personal, sincer, constant, fidel; dacă este puternică convingerea că Dumnezeu te iubește chiar dacă tu nu-i răspunzi, dacă tu ești într-adevăr convins de iubirea pe care Dumnezeu o are pentru tine atunci rugăciunea pornește singură, fără eforturi.

Dar ai grijă, trebuie să fie o convingere profundă, nu o idee trecătoare care ți se mișcă prin cap. Dumnezeu mă iubește! Iată focarul rugăciunii, dar trebuie să devină un focar să transforme în foc raportul tău cu el.

Persoanele cu rugăciunea slabă sau bolnavă încă nu au înțeles că Dumnezeu le iubește, sau au înțeles doar în mod superficial, fără o convingere profundă. Trebuie să luptați cu toate puterile pentru a construi în voi această convingere.

Sunt insuficiente câteva eforturi... A înțelege că Dumnezeu ne iubește este asemănător cu a intra în realitatea profundă a lui Dumnezeu, în inima sa. Poate cele mai simple mijloace sunt acestea două: recunoștința și cuvântul lui Dumnezeu citit în prisma iubirii.

Cum se iubește în rugăciune? Este greu de spus, poate totul se cuprinde într-un lucru foarte simplu: a învăța să ne oferim lui Dumnezeu.

(Din îndemnurile părintelui Andrea Gasparino)

Sr. Florentina

Textul schemei de adorație poate fi descărcat dând clic aici (format PDF).


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat