Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Români din Ladispoli, Civitavecchia și Cesano în pelerinaj la sanctuarul Sfintei Rita de la Cascia

Sâmbătă, 11 mai 2024, un grup de pelerini români din Ladispoli, Civitavecchia și Cesano au mers în pelerinaj la sanctuarul sfintei Rita de la Cascia, însoțiți de părintele paroh Isidor Mîrț și părintele Leonard Farcaș.

Grupul numeros de pelerini, format din 67 de copii, tineri și adulți, au pornit de dimineață spre frumoasa zonă a Umbriei, care păstrează și astăzi mărturia vie a multor sfinți care au trăit în perioada medievală, cum a fost și cazul Sfintei Rita.

Orașul Cascia atrage și astăzi mulți pelerini care vin să ceară mijlocirea Sfintei Rita, considerată patroana cauzelor imposibile, a căsătoriilor dificile, protectoare a văduvelor și mijlocitoare în cazurile de sterilitate.

După o călătorie de aproximativ patru ore, pelerinii au ajuns la Cascia unde au străbătut orașul pentru a ajunge la sanctuarul unde se păstrează osemintele Sfintei Rita. În cripta bazilicii minore, pelerinii au avut posibilitatea de a se spovedi și de a participa la sfânta Liturghie celebrată de părintele Leonard Farcaș.

Un alt moment deosebit pe care pelerinii l-au trăit în acest pelerinaj a fost vizita la Roccaporena, un loc mistic unde Sfânta Rita de multe ori mergea să se roage lui Dumnezeu. Frumusețea naturii și bogăția spirituală de la Roccaporena au fost o invitație pentru fiecare pelerin de a parcurge drumul pe care Sfânta Rita îl făcea pentru a se retrage pe vârful muntelui Rucino (1.033 m). Pe traseul lung de aproximativ 45 de minute, părintele Isidor Mîrț a condus Calea sfintei cruci, ajutându-i pelerini să mediteze la suferințele lui Isus Cristos, imitând exemplul Sfintei Rita, care a primit darul spinului de la Isus pe frunte.

Pelerinii s-au întors spre casă purtând în inimile lor dorința de a trăi darul păcii pe care Sfânta Rita l-a invocat de la Dumnezeu, într-un mod deosebit pentru familia sa care a trecut prin mari încercări.

Trandafirii pe care pelerinii i-au oferit Sfintei Rita rămân o imagine vie care ne amintesc că fiecare este chemat să înflorească pentru a transmite mai departe parfumul iubirii lui Dumnezeu, chiar și atunci când ne confruntăm cu iarna sufletului.

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 mai: Români din Ladispoli, Civitavecchia și Cesano în pelerinaj la sanctuarul Sfintei Rita de la Cascia




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat