Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Statuie de Lourdes în Austria prin implicarea a doi preoți români

Preotul Iosif Bălteanu, originar din Parohia Butea din Dieceza de Iași, activează ca preot "fidei donum" în Dieceza de Sankt Pölten, este paroh la Würmla, dar administrează încă două parohii, Weissenkirchen și Murstetten. El a observat că în multe parohii din zonă există o cinstire a Fecioarei Maria de la Fatima, însă nicăieri un cult special al Fecioarei de Lourdes. El însuși fiind un devot al Fecioarei de Lourdes, în urma consultărilor cu consiliul parohial, a hotărât să inaugureze o atare devoțiune, dar avea nevoie de o statuie. De unde era cel mai indicat să vină statuie? Desigur, de la Lourdes. Prin urmare, această statuie a ajuns de la Lourdes la Würmla în ziua de 30 aprilie 2024, iar în prima zi a lunii mai, luna Mariei, a avut loc sărbătoarea binecuvântării și instalării acestei statui.

Pe suportul special pentru procesiune, ornat de către sora Cecilia Pușcașu cu o mulțime de flori primăvară, a fost așezată statuia lângă altar, pentru Liturghia solemnă. Sora Cecilia este și ea originară din Dieceza de Iași, membră a Institutului diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Sărbătoarea a început cu o oră de adorație. Deși era într-o zi de miercuri, biserica era plină până la refuz. La Liturghie au concelebrat preoții Erich Resch, fost paroh de Würmla, Franz Dangl, paroh vecin, la Asperhofen, și pr. Iosif Dorcu, venit de la Lourdes.

În cadrul predicii, pr. Iosif Bălteanu a subliniat rolul aparițiilor de la Lourdes, precum și mesajul pe care l-a prezentat la Maria la Lourdes: "Pocăință, pocăință, pocăință!"

Totul a culminat cu procesiunea cu lumânări în jurul bisericii, în sunet de clopote și de cântare: Imnul de la Lourdes și Litaniile Lauretane. Patru bărbați, în costume speciale, au purtat statuia în procesiune.

Ulterior statuia a fost așezată deasupra altarului lateral din partea stângă a bisericii. S-a stabilit ca în biserica din Würmla să se celebreze Liturghii speciale dedicate Fecioarei Maria de Lourdes în fiecare zi de 11 a lunii sau, dacă nu e posibil, în alte zile dedicate Maicii Domnului.

Pr. Iosif Dorcu




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat