Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Stufu

Întreaga comunitate din Parohia Stufu, alături de celelalte două filiale, Livezi și Bălăneasa, împreună cu părintele paroh, au avut bucuria de a primi în mijlocul lor pe păstorul Diecezei de Iași, Excelența Sa Iosif Păuleț, cu ocazia vizitei pastorale desfășurate în perioada 19-21 aprilie 2024. Episcopul a fost însoțit pe tot parcursul acestei vizite de părintele Alexandru Roca.

Preasfințitul a ajuns în mijlocul comunității din Stufu vineri seara, 19 aprilie, iar la ora 18.00 a celebrat Sfânta Liturghie de deschidere a acestei vizite pastorale avându-i alături pe părintele decan și părintele paroh.

La începutul celebrării, părintele paroh a adresat episcopului în numele comunității un salut de bun venit în mijlocul credincioșilor parohiei.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul a adresat câteva gânduri părintești tuturor celor care au fost prezenți, iar apoi a avut o întâlnire cu copiii și adolescenții pe care i-a încurajat să cunoască două cuvinte foarte importante: respect și recunoștință, atât față de Dumnezeu, cât și față de părinți, comunitate, dar și cum să reușească să le pună cât mai bine în practică aceste două cuvinte.

În cea de-a doua zi, sâmbătă, 20 aprilie, episcopul însoțit de părintele paroh în cursul dimineții a vizitat câțiva bolnavi pe care i-a ascultat, i-a încurajat și le-a oferit cuvinte de mângâiere.

După această vizită la bolnavi a urmat Sfânta Liturghie la ora 10.00 celebrată de părintele Alexandru, iar Preasfințitul a stat la scaunul de spovadă.

După Sfânta Liturghie, episcopul s-a întâlnit cu tinerii parohiei, cărora le-a vorbit despre aspectele importante ale vieții creștine, îndrumându-i să rămână buni creștini și, acolo unde activează, să fie un exemplu pentru ceilalți.

În jurul orei 12.00 episcopul a vizitat și cimitirul comunității unde s-a rugat pentru credincioșii care se odihnesc în cimitir, dar și pentru preoții care au păstorit de-a lungul anilor comunitatea.

De la ora 14.30 până pe la ora 16.00 episcopul a stat la dispoziția întregii comunități în cadrul audiențelor pentru a oferi sfaturi și îndrumare la problemele și situațiile care au fost prezentate.

La ora 17.00 episcopul a celebrat Sfânta Liturghie în filiala Livezi unde în cadrul predicii a insistat asupra celor doua devoțiuni: devoțiunea în cinstea Preasfintei Inimii a lui Isus și devoțiunea în cinstea Inimii Neprihănite a Mariei. După Sfânta Liturghie Preasfințitul a stat de vorbă cu credincioșii și i-a încurajat sa rămână fideli credinței, iar apoi fiecare a primit în dar câte o iconiță.

La ora 19.00 a avut loc întâlnirea cu membrii Consiliului pastoral și cei ai Consiliului economic, în care episcopul le-a explicat importanța celor două consilii și legătura care trebuie menținută în permanență între părintele paroh și membrii consiliilor pentru buna desfășurare a proiectelor ce vizează comunitatea.

Ultima zi a vizitei pastorale a început dimineața la ora 9.00, cu celebrarea Sfintei Liturghii în filiala Bălăneasa de către părintele Alexandru Roca, iar Preasfințitul Iosif a fost prezent la scaunul de spovadă. După Sfânta Liturghie episcopul i-a încurajat pe credincioși să rămână statornici în credință.

La ora 11.30 a avut loc celebrarea Sfintei Liturghii de încheiere a vizitei pastorale în Biserica "Sfântul Mihail Arhanghel" din Stufu, în cadrul căreia PS Iosif la omilie a subliniat importanța lui Isus, Bunul Păstor. Fiind și Duminica Vocațiilor, ne-a îndemnat să ne rugăm pentru vocații la sfânta preoție și la viața consacrată.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile de har, trăite cu simplitate și bucurie în care l-am avut în mijlocul nostru pe păstorul diecezei noastre de la care am primit toate încurajările și sfaturile de a merge mai departe pe drumul credinței. Vă mulțumim, Preasfințite!

Robert Apetrei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 aprilie: Vizită pastorală a PS Iosif Păuleț în Parohia Stufu

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Secțiunea "Anul pastoral 2023-2024. "Biserica, familia lui Dumnezeu"

Programul vizitelor pastorale ale PS Iosif Păuleț în Dieceza de Iași (începând din octombrie 2022)

Secțiunea "Vizite pastorale"




Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat