Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Civitavecchia (Italia): Hramul comunității "Fericitul Anton Durcovici"

Duminică, 10 decembrie 2023, în Biserica "Maria dell'Orazione e Morte" din Civitavecchia, în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 16.00, prezidată de pr. Ionel Demetercă, a avut loc hramul comunității "Fericitul Anton Durcovici". La acest moment de mare sărbătoare, au concelebrat pr. Isidor Mîrț, parohul comunității, pr. Iulian Misariu, OFMConv., pr. Ștefan Acatrinei, OFMConv., și pr. Leonard Farcaș.

Comunitatea din Civitavecchia, deși nu este o comunitate foarte numeroasă, a celebrat cu mare solemnitate memoria Fericitului Anton Durcovici. La începutul acestei celebrări pr. Isidor Mîrț, în calitatea de paroh al acestei comunități, i-a salutat pe cei prezenți împărtășind bucuria de a participa la jertfa Mielului pascal, pe care Fericitul Anton Durcovici a mărturisit-o până la sacrificiul martiriului.

După lecturile proclamate de membrii comunității, cuvântul de învățătură a fost transmis de pr. Iulian Misariu, OFMConv., confesor al Bazilicii "Sfântul Petru" din Vatican, care, pornind de la deviza episcopală a martirului comemorat, "Fericit poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!" (Ps 143,15), a prezentat misiunea și dăruirea Fericitului Anton Durcovici pentru poporul pe care l-a păstorit. La finalul predicii, pr. Iulian a evidențiat faptul că Fericitul Anton a murit în ziua în care Biserica o amintește pe Sfânta Fecioară Maria de la Loreto. În lumina acestei frumoase legături, părintele predicator i-a încurajat pe credincioși să urmeze exemplul Fericitului Anton Durcovici, care a încredințat poporul Sfintei Fecioare Maria în anii grei ai prigoanei și ai suferințelor.

După cuvântul de învățătură a urmat rugăciunea credincioșilor, continuând cu oferirea darurilor prezentate de membrii comunității.

La finalul celebrării, un gând de felicitare și de apreciere pentru comunitatea de români a venit din partea pr. Ștefan Acatrinei, OFMConv., și a pr. Ionel Demetercă, vicar judecătoresc al Diecezei de Civitavecchia.

Înainte de binecuvântarea finală, pr. paroh Isidor Mîrț a mulțumit preoților și întregii comunități pentru implicarea și organizarea acestei frumoase sărbători.

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 decembrie: Civitavecchia (Italia): Hramul comunității "Fericitul Anton Durcovici"


 

lecturi: 2.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat