Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Împreună cu pr. Claudiu Iștoc la sărbătorirea jubileului de argint întru Preoție

Duminică, 16 mai 2021, în Parohia "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești, pr. Claudiu Iștoc a adus laudă și mulțumire bunului Dumnezeu pentru cei 25 de ani de Preoție. A fost sfințit preot la 24 iunie 1995, tot la Gherăești, de către ep. Petru Gherghel.

La frumoasa sărbătoare au participat PS Petru Gherghel, episcop emerit, pr. Egidiu Condac, vicar general, pr. Lucian Păuleț, pr. Florin-Petru Sescu, pr. Iosif Enășoae și pr. Daniel Ghitiu, paroh, precum și rude și prieteni ai părintelui sărbătorit, dar și întreaga comunitate.

Pr. Lucian Păuleț, coleg, dar și foarte bun prieten al pr. Claudiu, a amintit, la predică, de locurile în care a slujit părintele sărbătorit în toți acești 25 de ani, fiind mai întâi la Adjudeni, apoi la Piatra Neamț, apoi ca director al Asociației Caritas Roman, al Centrului Misionar Diecezan și la Operele Pontificale Misionare din România, iar, în prezent, fiind paroh în comunitatea din Maikona, Kenya. Apoi, pornind de la versurile "Și nimeni dintre cei mântuiți nu au știut vreodată cât de adânci au fost apele pe care le-au trecut", a subliniat faptul că, deși în viață trecem prin episoade foarte dificile, harul lui Dumnezeu ne ajută să le depășim și să ne păstrăm speranța că Domnul ne va însoți mereu. Apoi, a menționat că, așa cum spunea și Papa Francisc, e important să ne amintim momentele de început, momentele în care Isus ne-a atins cu harul său și momentele în care am spus "DA" vocației primite ca dar gratuit. Acest fapt ne încurajează în clipele de încercare și ne încarcă de speranță. Înainte de a încheia, și-a manifestat recunoștința față de părintele Claudiu pentru prietenia sa și pentru sprijinul acordat și i-a urat mulți ani binecuvântați. La finalul omiliei, ne-a îndemnat să-i ajutăm și să-i ascultăm pe cei din jur cât mai mult, de dragul lui Dumnezeu, și ne-a urat fiecăruia să avem "un preot, un păstor, un prieten, un soț, o soție, un copil care să ne redea încrederea în noi înșine. E ca și cum te-ar mângâia Dumnezeu!"

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a urmat un scurt program prin care cei dragi ai părintelui i-au arătat aprecierea pentru tot ceea ce el a făcut până acum, pentru ceea ce face pentru cei din Africa, i-au dorit ca bunul Dumnezeu să îl întărească în momentele dificile și l-au asigurat de rugăciunea și sprijinul lor în misiunea de a vesti cuvântul Domnului celor din Kenya.

PS Petru Gherghel, episcop emerit, a amintit de misiunea pe care o avem fiecare dintre noi de a vesti evanghelia, de a aduce roade, așa cum ne-a cerut și Isus. Apoi și-a exprimat admirația față de pr Claudiu pentru faptul că s-a oferit să plece în Africa și pentru curajul și devotamentul său de a-l face cunoscut pe Isus într-o țară atât de îndepărtată și greu încercată.

Ce bucurie și ce binecuvântare a fost acest eveniment pentru întreaga familie și întreaga comunitate! Ce minunat este bunul Dumnezeu pentru că a făcut posibil să îl sărbătorim în satul natal! Ne alăturăm și noi tuturor celor care i-au făcut urări și îi spunem din inimă: La mulți ani binecuvântați, părinte Claudiu!

Ana-Maria Talmaciu
(nepoată a pr. Claudiu Iștoc)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 mai: Gherăești: Împreună cu pr. Claudiu Iștoc la sărbătorirea jubileului de argint întru Preoție


 

lecturi: 2722.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat