Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: 17 mai 2021 - 7 ani de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici

Luni, 17 mai 2021, se împlinesc 7 ani de la beatificarea episcopului Anton Durcovici, mort în închisoarea din Sighetu Marmației pentru mărturisirea credinței catolice, la 10 decembrie 1951. Evenimentul va fi marcat la Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași printr-o celebrare euharistică solemnă, prezidată de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași, începând cu ora 18.00. Prezent la sărbătoare va fi și PS Petru Gherghel, episcop emerit.

Ridicarea episcopului Anton Durcovici la cinstea altarelor a însemnat recunoașterea caracterului martiric al morții sale. În calitate de păstor al Diecezei de Iași, el a întruchipat cu exemplul vieții sale, în timpuri extrem de sumbre pentru istoria României, valorile credinței creștine, în apartenență neîntreruptă la Biserica Romei.

Beatificarea din 17 mai 2014, celebrată pe stadionul municipal din Iași, a fost un eveniment de har pentru tot poporul credincios al Moldovei care a preamărit în spirit de credință vie moștenirea sfântă pecetluită de sângele Fericitului Anton Durcovici.

La 7 ani de la beatificare, PS Iosif Păuleț, la Sfânta Liturghie care va fi celebrată luni, 17 mai 2021, de la ora 18.00, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași, va comemora liturgic figura eroică a celui care a făcut din viață o jertfă bineplăcută Domnului.

Pr. Cristian Diac

* * *

Echipa ERCIS Media va transmite în direct prin sistemul de transmisiuni video on-line al Episcopiei de Iași: pe site-ul Episcopiei la adresa www.ercis.ro/media, pe pagina de Facebook (www.facebook.com/ercis.ro) și pe canalul YouTube (www.youtube.com/ercisro).

Liturghia va fi transmisă și la Radio ERCIS FM, care poate fi ascultat de pe site-ul oficial: www.ercisfm.ro; pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/ercisfm.ro, prin aplicațiile pentru telefoanele cu Android sau iOS, site-ul acestui radio oferind și linkurile necesare pentru diferite programe pe calculator sau telefon, prin intermediul cărora se va putea asculta ERCIS FM. Pe pagina Facebook a radioului, credincioșii pot fi la curent cu noutățile, deja fiind anunțate multe dintre emisiunile și programele diversificate ale noului radio.

* * *

Din arhiva ercis.ro:

Familia episcopului Durcovici

Secțiunea "Ep. Anton Durcovici" (in memoriam)

Episcopul Anton Durcovici a fost beatificat la Iași (17 mai 2014)


 

lecturi: 639.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat