Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Sapientia": Fericitul Anton Durcovici: floare aleasă în Grădina Maicii Domnului

La Editura "Sapientia" a apărut recent cartea Fericitul Anton Durcovici: floare aleasă în Grădina Maicii Domnului, scrisă de dr. Doboș Dănuț și pr. dr. Petru Ciobanu. Cartea apare în colecția "Istoria Bisericii", în formatul 14Ś20 cm, are 234 de pagini și poate fi procurată de la Librăria "Sapientia" (www.librariasapientia.ro), precum și de la celelalte librării catolice din țară la prețul de 20 lei.

Mă bucură și susțin - ca urmaș al Fericitului Anton Durcovici în fruntea acestei binecuvântate dieceze - orice inițiativă al cărei scop este tocmai perpetuarea în timp a amintirii acestui model de credință și de speranță, de iubire și de dăruire de sine, de luptă dusă până la vărsarea sângelui, după exemplul oferit de Mântuitorul Isus Cristos.

Evenimentul din 17 mai 2014 nu a fost doar un punct de sosire, ci și unul de plecare, pentru că ne responsabilizează să facem tot posibilul ca figura Fericitului Anton Durcovici să fie cât mai cunoscută. Și astfel de manifestări nu au lipsit, dovadă fiind publicarea tezei de doctorat a pr. Isidor Iacovici, dedicată figurii fericitului nostru episcop, precum și a intervențiilor Preasfințitului Petru Gherghel referitoare la Anton Durcovici. Nu mai puțin importante în această perpetuare a memoriei "martiriului iubirii lui Cristos" sunt contribuția Asociației "Anton Durcovici", simpozioanele și alte manifestări științifice dedicate episcopului nostru martir. De asemenea, nu putem să nu amintim pagina dedicată Mesajului Sfinților din revista Lumina creștinului, în care este prezentată, deja de mai mult timp, aceeași figură impunătoare, în diversele sale aspecte, a fericitului episcop Anton Durcovici.

Mă bucur și pentru această nouă carte ce adună în paginile ei toate scrisorile pastorale ale Preasfințitului Petru Gherghel publicate după 17 mai 2014, precum și articolele dedicate înaintașului nostru publicate în sus-amintita rubrică a revistei noastre diecezane. Amintesc în mod deosebit contribuția domnului dr. Dănuț Doboș, care s-a dăruit, alături de alți preoți și cercetători din Dieceza de Iași, procesului de beatificare și de popularizare a lui Anton Durcovici, precum și cea a pr. dr. Fabian Doboș și a pr. dr. Petru Ciobanu, preot al Diecezei de Chișinău.

Răsfoind această carte, vom avea posibilitatea să (re)descoperim viața Fericitului Anton Durcovici în diverse evenimente din trecerea sa prin această viață pământească. Însă consider că, mai mult decât un simplu aspect istoric, această carte vrea să ne dea o lecție de credință, prezentându-ne diverse aspecte ale vieții spirituale a seminaristului, preotului și episcopului Anton Durcovici.

Adresez mulțumirile și felicitările mele de păstor al Diecezei de Iași autorilor și Editurii "Sapientia", având speranța fermă că poporul credincios va putea găsi în paginile acestei cărți noi motive de a fi cât mai aproape de Dumnezeu, de Biserică și de păstorii acesteia. Totodată, nădăjduiesc că exemplul Fericitului Anton Durcovici ne va ajuta pe toți să găsim noi căi spre sfințenia la care suntem chemați și noi motive de a spera, în pofida tuturor dificultăților care ne marchează existența.

Fericite Anton Durcovici, ajută-ne să rămânem credincioși vocației noastre de creștini, mai ales aceleia de a fi misionari acolo unde ne aflăm, pentru a putea face cunoscute tuturor oamenilor faptele puterii Domnului și gloria plină de strălucire a Domniei Sale (cf. Ps 145,12).

PS Iosif Păuleț
episcop de Iași

* * *

Fericitul Anton Durcovici: floare aleasă în Grădina Maicii Domnului
Doboș Dănuț, Petru Ciobanu, Ed. "Sapientia", 2020, ISBN 978-606-578-421-5, 14Ś20 cm, 234 p., 20 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 683.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat