Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Inaugurarea Bibliotecii Fundației "Anton Durcovici"

Biblioteca Fundației "Anton Durcovici" din Roman a fost inaugurată vineri, 21 august 2020, în prezența episcopului Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț, a autorităților centrale și locale și a numeroși invitați. Fundația își consolidează astfel cele trei obiective principale: educație, cultură și sprijin.

Evenimentul a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii în Biserica "Sfânta Tereza", la finalul căreia a fost sfințită icoana din mozaic aflată pe frontispiciul bisericii. Icoana este rezultatul comunității, în special a credincioșilor parohiei, care purtând numele patroanei spirituale au contribuit la realizarea ei.

Momentul de inaugurare a Bibliotecii "Anton Durcovici" a fost precedat de scurte alocuțiuni deschise de directorul Fundației, Dragoș Toma: "Astăzi ne bucurăm pentru comunitatea noastră, pentru Romanul nostru pe care-l vrem un municipiu reper al credinței, al culturii, al educației. Am reușit împreună, membri fondatori, membri simpatizanți sau binefăcători, ca uniți prin credință și iubindu-ne locul pe care îl numim acasă să dăm naștere, în ultimii doi ani, unei alternative viabile pentru educația timpurie: să deschidem Grădinița cu program prelungit Anton Durcovici, să revitalizăm spațiul cultural prin activități diverse, lunare, și iată astăzi să deschidem o bibliotecă publică, biblioteca închinată aceluiași om devenit model pentru întreaga biserică romano-catolică: episcopul martir Anton Durcovici".

Primarul municipiului Roman, Roxana Iorga, a apreciat în mod public strânsa colaborare avută cu Fundația "Anton Durcovici" și a înmânat reprezentaților acesteia un document de recunoaștere a contribuției aduse vieții culturale și spirituale.

Biblioteca aflată la demisolul grădiniței dispune de 10.690 de volume, adunate prin grija Parohiei "Sfânta Tereza" de la diferiți donatori cunoscuți sau anonimi, cu toții iubitori de carte. Inventarierea a fost finalizată, prin grija preotului paroh Pavel Chelaru, la 26 mai 2020, dată la care a avut loc și luarea în posesie de către Fundația "Anton Durcovici". Valoarea cărților a fost estimată la 95.460 lei.

După tăierea panglicii, a urmat binecuvântarea bibliotecii de către PS Iosif Păuleț și semnarea în cartea de onoare. Programul s-a încheiat cu un remember al corului Bisericii Catolice din Roman și cu vizitarea grădiniței de către autorități și invitați.

Dragoș Toma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 august: Roman: Inaugurarea Bibliotecii Fundației "Anton Durcovici"


 

lecturi: 1529.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat