Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Catehezele PS Iosif Păuleț despre sfânta Liturghie

Anul pastoral 2019-2020 este dedicat în Dieceza de Iași sfintei Liturghii. Acesta are ca moto cuvintele psalmistului din Ps 87,7: "Toate izvoarele mele sunt în tine" și a început cu prima duminică din Advent (1 decembrie 2019).

Ca inițiative deosebite înscrise până acum Anul Sfintei Liturghii pot fi amintite catehezele PS Iosif Păuleț din timpul Adventului și cele din Postul Mare. În cele zece cateheze, episcopul Diecezei de Iași a căutat să pătrundă în misterul persoanei lui Isus Cristos, Domnul și Mântuitorul oricărui om plecând de la evanghelia duminicală.

PS Iosif Păuleț lansează o serie de 10 cateheze cu o tematică axată strict pe sfânta Liturghie. Acestea vor avea loc în zilele de miercuri și vineri ale săptămânilor următoare și vor fi transmise din catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași. Înregistrările vor putea fi urmărite ulterior pe pagina de youtube a Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

Sfânta Liturghie este sacramentul prin excelență prin care creștinul îl întâlnește pe Isus Cristos, îl primește în cuvântul divin și se împărtășește cu trupul și sângele lui. Ea este temeiul și viața întregii Biserici, testamentul pe care urmașii apostolilor, din voința explicită a lui Isus, îl perpetuează și în actualizează până la sfârșitul veacurilor.

Natura sfintei Liturghii, normele constitutive generale și particulare pentru celebrarea ei, documentele fundamentale ale magisteriului cu privire la sacramentul Euharistiei, semnificația riturilor care compun sfânta Liturghie, obiectele liturgice, diferite părți ale celebrării euharistice fac obiectul acestor 10 cateheze ținute de PS Iosif Păuleț.

"Precizări cu privire la anumite norme liturgice în Dieceza de Iași" este tema primei cateheze care va avea loc miercuri, 29 aprilie 2020, începând cu ora 19.00, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" Iași, închisă pentru participarea fizică a credincioșilor din cauza pandemiei. Va putea fi urmărită în direct prin sistemul de transmisiuni video din catedrală, www.ercis.ro/media și pe pagina de facebook a Episcopiei.

Pr. Cristian Diac

* * *

Secțiunea "Anul Sfintei Liturghii în Dieceza de Iași * 2019-2020" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 1955.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat