Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: "Credința și alianța a două femei permit lui Dumnezeu să se nască". Zi de reculegere pentru persoane consacrate

Ca pregătire pentru Advent, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, sărbătoarea Sfântul Andrei, 58 de surori și frați din diferite congregații și institute călugărești s-au adunat la Gherăești în casa Surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" la o zi de reculegere cu tema "Credința și alianța a două femei permit lui Dumnezeu să se nască".

După sosirea tuturor participanților, și primirea lor, ne-am așezat cu toții într-o sală a Grădiniței "Sfânta Familie" pentru a asculta meditația pregătită de sora Silvia Bejan, din Congregația "Surorile Franciscane Misionare de Assisi".

Sora Silvia, după salutul sorei Alina, responsabilă cu persoanele consacrate din zona Roman, a prezentat în meditația sa Buna-Vestire și trăirea interioară a Sfintei Fecioare Maria. Motivația principala a Mariei în a accepta o asemenea misiune a fost iubirea, iubirea ei față de Dumnezeu. Iubirea a fost motivația care a determinat-o să accepte misiunea pe care îngerul i-a vestit-o. O misiune nu tocmai ușoară, conform evangheliei. Avea să înfrunte reacția lui Iosif, a familiei, a societății. Femeia, în contextul societății din timpul Mariei, era disprețuită, bărbatul având putere absolută asupra ei. Continuând, sora Silvia ne-a prezentat relația Mariei cu Elisabeta, care și ea a avut parte la rândul ei de o "bună-vestire", și anume nașterea la bătrânețe a unui fiu: Ioan. Prezentând-o pe Elisabeta, a descris-o ca fiind o persoană care era de o interioritate și o credință profundă. Comuniunea dintre cele două femei, Maria, care era tânără și lipsită de experiență, dar plină de entuziasm, și Elisabeta, care era în vârstă, dar care nu și-a pierdut entuziasmul și nici Credința, a făcut posibilă nașterea lui Dumnezeu Fiul.

În concluzie, sora Silvia ne-a vorbit de o a treia bună-vestire, o vestire care ne este adresată în fiecare zi, fiecăruia dintre noi, o veste plină de bucurie, la fel ca cea a Mariei și a Elisabetei și ne-a invitat să nu pierdem această bucurie niciodată, ba chiar să o transmitem și celorlalți prin întâlnirile noastre de fiecare zi.

Momentul de reculegere a continuat cu celebrarea sfintei Liturghii, prezidată de părintele Leon Budău, OFMCap, în capela din casa surorilor. La predică, părintele Mihai Afrențoae, OFMConv, ne-a vorbit de chemarea sfântului Andrei, de misiunea lui dar și de curajul sfântului apostol de a muri pentru Cristos, precum și de nevoia de actualiza în fiecare zi chemarea adresată nouă de Domnul Isus.

După Liturghie a urmat prânzul, oferit de surorile care ne-au găzduit. Momentul de reculegere s-a încheiat cu un moment de adorație euharistică, celebrat de părintele diacon Adrian Benchea-Joca, OFMCap.

Mulțumim Domnului pentru aceste momente pline de har și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei zile binecuvântate!

Fr. Gabriel Mihoc, OFMCap

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 noiembrie: Gherăești: "Credința și alianța a două femei permit lui Dumnezeu să se nască". Zi de reculegere pentru persoane consacrate


 

lecturi: 1876.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat