Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Corpus Domini - procesiune de Joia Verde

Joi, 20 iunie 2019, comunitatea din Gherăești a trăit momente de har și binecuvântare. Acestea s-au datorat sărbătorii hramului comunității - Trupul și Sângele Domnului.

Sărbătoarea Trupul și Sângele Domnului a fost trăită cu bucurie în suflet de credincioșii Parohiei Gherăești, dornici să cinstească cu multă venerație prezența lui Cristos în sfânta Euharistie. Alături de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, de părintele Daniel Ghitiu, parohul comunității, și de un mare număr de preoți, credincioșii au participat activ la celebrarea sfintei Liturghii solemne a hramului și au dorit să meargă împreună alături de Isus Euharisticul pe străzile satului.

În cuvântul de învățătură, părintele Petru Sebastian Tamaș a evidențiat faptul că un creștin care mănâncă Euharistie "devine el însuși Euharistie; devine Cristos pe străzile lumii" și a propus să ne oprim asupra a trei cuvinte care plăsmuiesc portretul unui creștin euharistic: mulțumire, comuniune, împărtășire.

După sfânta Liturghie, sfânta taină a fost purtată în procesiune de PS Petru Gherghel pe străzile satului. Pe tot acest traseu, Isus prezent în sfânta Împărtășanie a fost însoțit de cântarea copiilor, a tinerilor, a credincioșilor, a persoanelor consacrate, a preoților și a fanfarei. Totodată, fetițele care au primit Prima Sfântă Împărtășanie - îmbrăcate în rochii albe - și copii, tineri și adulți - îmbrăcați în costum popular - au aruncat petale de flori înaintea preasfântului sacrament.

Fie ca această procesiune cu Isus euharisticul să devină pentru noi o posibilitate de a înțelege mai bine că omul de azi - în pelerinajul său pământesc - nu este părăsit, ci este susținut de această prezență reală a lui Cristos!

Pr. Valerică Ciobanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 iunie: Gherăești: Corpus Domini - procesiune de Joia Verde

CNS TV: Joia Verde, tradiție respectată, cu sfințenie, la Gherăești:


 

lecturi: 2269.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat