Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa la Iași: "Dacă Dumnezeu vrea acest lucru, să fie voia sa!"

"Binecuvântat cel ce vine în numele Domnului" și într-adevăr binecuvântat a fost poporul nostru drag care l-a primit cu bucurie și credință pe Papa Francisc.

Am avut bucuria să trăiesc un intens sfârșit de săptămână și să mă simt român între români, chiar dacă la distanță, făcând în așa fel încât să adaptez, unde era posibil, activitățile pastorale, unde nu, să mă bucur de reluări sau postări ale Oficiului de Comunicație al Diecezei de Iași; pe această cale mulțumire sinceră operatorilor media ai Diecezei de Iași.

Ce frumos să îți vezi tara, dieceza de origine, lumea noastră frumoasă și ospitalitatea ce caracterizează poporul nostru român și tradițiile noastre.

În noiembrie 2018, când am avut bucuria să concelebrez la "Santa Marta", apoi ocazia după Liturghie de o mică întrevedere cu Sfântul Părinte, am întrebat cu sfială și reverență: "Sfinte Părinte, se zvonește că veți vizita România". M-a privit, mi-a zâmbit și a zis: "Dacă Dumnezeu vrea acest lucru, să fie voia sa!" Câtă emoție interioară să știi că planurile lui Dumnezeu se vor realiza! Așa a fost să fie: Domnul a voit și papa Francisc a venit în România, a binecuvântat țara noastră, iar lumea întreagă a văzut "grădina Maicii Domnului" frumos îngrijită, înflorită cu vlăstare până la acele flori și podoabe care lasă parfum frumos!

Mulți credincioși din parohia mea, chiar dacă italieni, mai ales joi seara, 30 mai, în ajunul venirii Sfântului Părinte papa, s-au rugat cu mine în fața sfântului sacrament și apoi rugăciunea sfântului Rozariu ca această vizită să fie purtătoare și lăsătoare de pace, bucurie, iubire, unitate. Cât de frumos a fost momentul de la Iași și nu numai, dar mai ales chiar și norii au lăsat loc soarelui care a transmis căldura sa asupra celor prezenți!! Am fost departe, dar aproape pentru că iubirea față de "rădăcinile mele" a avut prioritate și chiar dacă sunt în Italia de 28 de ani și sunt incardinat într-o altă dieceză, nu pot, nu am dreptul, nu îmi este permis să uit că "acolo este țara mea și neamul meu cel românesc" și acolo o să mă întorc cândva ca printre-ai mei să odihnesc.

Mă bucur să spun un sincer mulțumesc pentru tot ce s-a făcut și noi, de departe, am văzut, nu am văzut oboseli, griji, nopți nedormite etc, dar Dumnezeu care a văzut în ascuns, el să răsplătească pe fiecare. Sentimentele profunde pe care le am în inimă mă însoțesc în activitatea pastorală și mă încurajează în momentele de încercare și îi cer lui Dumnezeu ca Moldova noastră și desigur toată țara noastră să fie binecuvântată cu sfinte familii și sfinte vocații la viața de preoție, consacrare religioasă, dăruire misionară și într-un cuvânt la un creștinism elocvent și autentic pentru că într-adevăr, "vorba este sunet, dar trăirea face tunet".

Cu deosebit respect gânduri de mulțumire păstorilor noștri sufletești, episcopul Petru și episcopul Aurel, și tuturor persoanelor de bunăvoință!

Pr. Anton Robu

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 2261.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat