Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

(Foto: Facebook Eduard Gherghelucă)
Papa la Iași: Mărturia tânărului Eduard

Dragă papa Francisc,

Numele meu este Eduard, sunt student la informatică, lucrez în același domeniu și sunt din Iași.

Sunt un tânăr ca mulți alții din țara noastră care încearcă să își trăiască credința în mijlocul numeroaselor provocări. Orice tânăr caută siguranță, caută sprijin. De multe ori ne-ați cerut să nu ezităm să îi întâlnim pe cei mai în vârstă și să învățăm de la ei. De aceea, în seara aceasta am dorit să fim împreună cu părinții și bunicii noștri convinși fiind că, așa cum spune profetul Ioel, bătrânii vor avea visuri și tinerii vor avea viziuni. Personal, nu pot să uit cât de mult m-a marcat un pelerinaj făcut împreună cu părinții mei în Țara Sfântă, în urmă cu câțiva ani! Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru darul părinților și bunicilor noștri, care ne-au transmis credința și dragostea de viață!

Îmi doresc să mă pot realiza în țara mea fără să îmi caut împlinirea în alte colțuri ale lumii. Ați dorit un Sinod al tinerilor pentru a arăta încrederea Bisericii în noi. Ne-ați spus la Ziua Mondială a Tineretului din Panama că suntem "acum" al lui Dumnezeu, că suntem prezentul. Însă, noi nu întâlnim mereu aceeași atitudine. În multe contexte suntem dați la o parte. Acest lucru ne descurajează și nu rareori ne face să ne închidem în noi înșine, deși ne cereți să nu privim viața de la balcon și să nu considerăm fericirea ca o canapea.

Copilăria mea a fost marcată de apartenența la o asociație bisericească. Acest lucru m-a făcut să cresc enorm! Ca tânăr încerc să mă implic mai mult. Tinerii înfloresc atunci când sunt iubiți cu adevărat! În mediul universitar și la locul de muncă fac efortul să nu îmi fie rușine și nici teamă să îmi mărturisesc credința.

Totuși, noi, tinerii, uneori ne lăsăm amăgiți de alte voci. Ni se spune despre credință că nu ajută la nimic, că nu merită să te dăruiești altora. Alte voci spun că te poți realiza doar gândindu-te numai la tine. Știm că Isus Cristos răspunde celor mai profunde aspirații ale noastre și vrem să ne trăim viața în prietenie cu El! Vrem să spunem tuturor că este bine să îl urmăm, este bine să fim mesagerii săi, este bine să ne căutăm fericirea în El!

Sfinte Părinte, vă mulțumim că ne reamintiți mereu să îl punem pe Isus Cristos în centrul vieții noastre și să nu ne temem să îi slujim pe frații noștri!

Vă mulțumesc!

Eduard Gherghelucă

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 2419.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat