Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa la Iași: PS Petru Gherghel: Salut la întâmpinarea Papei Francisc la Iași, Romania

Sfinte Părinte Francisc,

1. Cu imensă bucurie și onoare Vă primim astăzi în mijlocul nostru, aici la Iași! Veniți la noi spunându-ne: "Să mergem împreună!" Dorim să împlinim acest îndemn împărtășind cu Sanctitatea Voastră bucuria credinței sub ocrotirea Maicii Domnului. Icoana sfintei Fecioare de la Cacica, sub privirea căreia ne întâlnim azi, ne arată care e țelul pelerinajului nostru comun: Cristos cel Înviat.

Cu inimi pline de bucuria învierii, Vă întâmpinăm cu toții!

Bine ați venit în România! Bine ați ajuns în Moldova! Bun venit la Iași!

2. Sfinte Părinte, copiii, chiar în ziua lor, 1 iunie, Vă înconjoară. Tinerii Vă spun, prin cântarea și entuziasmul lor, că Vă iubesc și Vă sunt recunoscători pentru mărturia vie de iubire pe care le-o oferiți. Bătrânii și bolnavii, care v-au întâmpinat în catedrală, se simt și ei mângâiați de prezența Voastră și se bucură ori de câte ori ne amintiți că fără ei și visurile lor tinerii noștri ar fi lipsiți de rădăcini și de speranță pentru viitor.

3. Și familiile diecezei noastre au dorit să Vă întâlnească. Multe s-au întors din emigrație pentru a Vă mulțumi de grija pe care le-o purtați în viața lor departe de casă. Vă mulțumesc pentru că le ajutați să redescopere bucuria iubirii înrădăcinate în comuniunea Sfintei Treimi și în valorile credinței. În mod deosebit Vă sunt recunoscătoare pentru că subliniați mereu importanța familiei pentru educarea tinerelor generații. Și Biserica noastră, familie de familii, vrea să transmită tinerilor tezaurul credinței și al iubirii ca o garanție a fericirii și a speranței unei lumi mai bune și mai unite.

4. Toți creștinii, frații și surorile Bisericii Ortodoxe, ai celorlalte culte din Iași, s-au unit cu noi să Vă spună "Bun venit!" în casa noastră comună.

5. Sfinte Părinte, autoritățile centrale și locale, împreună cu invitații prezenți și toți oamenii de bunăvoință Vă spun: "Bun venit acasă la noi!", în orașul nostru, capitală istorică a României și capitală pentru acest an a tuturor tinerilor din România.

În această grădină a Maicii Domnului ne-am rugat pentru Sanctitatea Voastră și misiunea de a-i întări pe toți în credință. Așteptăm cu nerăbdare Mesajul Sanctității Voastre, rugăciunea de încredințare și consacrare pe care o veți înălța către Sfânta Fecioară pentru familii și tineri, precum și Binecuvântarea apostolică.

Primiți, Vă rugăm, acest dar simbolic, icoana Maicii Domnului de Cacica, spre sfântă aducere aminte și prinos de recunoștință.

Din inimă, Vă mulțumim, Sfinte Părinte Francisc!

Iași, 1 iunie 2019

Petru Gherghel,
episcop de Iași, Romania

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 1610.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat