Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

TVR transmite în direct vizita papei Francisc în România

Din 31 mai, TVR 1 difuzează peste 30 de ore de transmisiuni live și peste 10 de ore de filme documentare despre papa Francisc, despre Vatican, momente istorice ale realităților pontificale, realități ale vieții cultural-religioase din România.

Timp de trei zile, între 31 mai și 2 iunie, Sanctitatea Sa papa Francisc va desfășura una dintre cele mai lungi vizite apostolice din acest an, în România. "TVR este official broadcaster, singura televiziune care va asigura semnalul pentru transmisiunile în direct de la toate liturghiile sau ceremoniile, evenimente care vor deveni, cu siguranță, momente de referință pentru viitor.

TVR va desfășura forțe tehnice și umane impresionante pentru a reda fiecare etapă a vizitei Suveranului Pontif - de la București la Iași, la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Una dintre cele mai importante etape ale vizitei papei Francisc în România va fi la Blaj, pe 2 iunie, acolo unde va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea a șapte dintre episcopii greco-catolici martiri. Evenimentul difuzat exclusiv de TVR va fi transmis în 200 de țări, inclusiv la CTV (Centro Televisivo Vaticano - televiziunea Vaticanului).

Ca o premieră, în timpul transmisiilor din cele trei zile ale vizitei papei Francisc, TVR va asigura subtitrarea în limba română a slujbelor și a discursurilor suveranului pontif.

Studioul din Iași al Televiziunii Române și Radio Iași vor relata în direct vizita papei Francisc la Iași.

Programul TVR poate fi consultat la adresa http://www.tvr.ro/program.html?channel_1=tvr1

TVR1 poate fi urmărită și prin internet, la adresa www.tvrplus.ro/live/tvr-1.

* * *

După câteva săptămâni de campanie jurnalistică specială - cu știri, dezbateri, reportaje, cronici - TVR se concentrează în săptămâna vizitei papei Francisc pe o serie de emisiuni maraton și transmisiuni directe. Aducem telespectatorilor la TVR 1, dar și pe celelalte posturi ale noastre, evenimentul istoric reprezentat de vizita papei Francisc: transmitem în direct, informăm, explicăm, punem în context, astfel încât telespectatorii să înțeleagă semnificația vizitei suveranului pontif.

În cele trei zile ale prezenței Sanctității Sale în România, filmele documentare și artistice de la TVR 1 vor aduce în prim plan realitățile lumii în care trăim și maniera în care spiritualitatea poate deveni alternativa pentru consumism și materialismul secularist care deja dezbină societatea începutului de secol al XXI-lea.

Programele speciale dedicate vizitei papei se adresează în acest context tuturor românilor care doresc să afle mai multe despre papalitate, Vatican, protocol, istorie eclesiastică, simboluri sacre, ordine monastice. Iar televiziunea publică demonstrează, și de această dată că este prezentă, pentru telespectatorii săi, la toate evenimentele majore care scriu istorie pe micile ecrane ", declară Alina Amza, manager proiect Vizita Papei Francisc în România, la TVR.

Fiecărui loc în care va ajunge papa Francisc îi sunt asociate complementar, la TVR 1, filme documentare cu caracter istoric, cultural, religios. Telespectatorii TVR 1 beneficiază astfel inclusiv de informații cu caracter enciclopedic și cunosc regiuni din România din alte perspective.

* * *

În pregătirea vizitei papei Francisc în România, la TVR Iași, de luni, 20 mai 2019, zilnic, în "Telejurnalul regional" de la ora 18.00, până vineri, 31 mai, au fost difuzate reportaje despre catolicii din Moldova, într-"O istorie împreună: catolicii din Moldova". Cacica, Baia, Roman, Bacău, Poiana Micului, Traian, Onești, Gura Humorului, Nisiporești, Iași - reperele unui traseu din care aflăm istoria comunității romano-catolice din Dieceza de Iași. Realizator este Carmen Olaru. Ultimul episod al acestei campanii i-a fost dedicat episcopului PS Petru Gherghel: "O viață în slujba Diecezei - de 29 de ani, Episcop de Iași".

Emisiunea "Lumina creștinului" se transmite, începând cu 27 octombrie 2013, o dată la două săptămâni. Invitații încercă să facă lumină în problemele și frământările actuale, amintindu-și mereu de Acela care a spus că este lumina lumii și cine îl urmează pe el nu va umbla în întuneric.

TVR Iași are site-ul http://iasi.tvr.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/tvriasi, programele sale pot fi urmărite și prin internet, la adresa: www.tvrplus.ro/live-tvr-iasi sau http://media.tvriasi.ro, iar înregistrări ale unor emisiuni ale TVR Iași sunt publicate și pe contul Youtube TVRIasionline.

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 2014.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat