Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București: Noutăți editoriale despre papa Francisc

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul editurii, www.editura-arcb.ro sau al Librăriei "Sfântul Iosif", www.librariasfiosif.ro. Comenzile se fac prin Librăria "Sfântul Iosif" din București, str. G-ral H.-M. Berthelot 19, 010164 București, tel. 021/2014575; libraria@arcb.ro; www.librariasfiosif.ro

Alexandre Awi Mello în dialog cu Papa Francisc

"Maria - e Mama mea!" Întâlniri ale Papei Francisc cu Maica Domnului
EARCB, București 2019
Format 14,5x20,5cm; 288 pag. Preț: 28 lei

Încă de la începutul pontificatului, papa Francisc (n. 1936, Buenos Aires) i-a surprins pe toți cu personalitatea lui simplă și cuceritoare. Deși s-a scris mult despre el, lipsea analiza unei dimensiuni fundamentale a credinței și acțiunii sale pastorale: relația cu Sfânta Fecioară Maria.

Pornind de la un interviu personal acordat părintelui A. Mello, cartea de față descrie întâlnirile papei cu Maica Domnului, evlavia deprinsă de mic la școală și în familie, rugăciunile preferate, valoarea sanctuarelor mariane și a pietății populare. Prin toate acestea, volumul atinge teme de actualitate precum participarea creștinilor la viața socială și rolul femeilor în Biserică.

"Cartea este scrisă cu inima. Sunt fericit că mărturia mea a slujit pentru a da laudă Maicii noastre." - Papa Francisc

Autorul: Părintele Alexandre Awi Mello (n. 1971, Rio de Janeiro) a fost hirotonit preot în 2001 în cadrul Institutului Secular din Schönstatt. Este licențiat în teologie și doctor în mariologie. În mai 2017, Papa Francisc l-a numit secretar al Dicasteriului pentru Laici, Familie și Viață, din Vatican.

*

Feliciano Innocente, Papa Francisc - Papa Fericirilor
EARCB, București 2019
Text: Feliciano Innocente. Ilustrații: Osservatore Romano; Ed. Velar
Format: 11,50 x 20,50 cm, 48 pagini color. Preț 10 lei

Papa Francisc este primul pontif roman care vine din Americi, mai exact din Argentina, țara în care s-a născut. Părinții lui, însă, erau amândoi italieni. Așadar, după cum s-a prezentat el însuși de la balconul Bazilicii Vaticane, papa vine "aproape de la capătul lumii". Dar rădăcinile îi sunt italiene. Originea papei Francisc exprimă universalitatea Bisericii care, așa cum spunea scriitorul Alessandro Manzoni, se întinde "de la o mare la alta".

(...) Primele gesturi făcute de el ca papă au trezit simpatie în lumea întreagă, printre credincioși și necredincioși deopotrivă.

A uimit faptul că înainte de a da prima sa binecuvântare, papa i-a rugat pe cei prezenți în Piața San Pietro să se roage în tăcere pentru el, ca Dumnezeu să-l binecuvânteze. Și avem cu toții și azi în inimi imaginea papei care, în dimineața de după alegerea sa, merge să depună personal un buchet de flori la statuia Maicii Domnului cunoscută drept Salus Populi Romani, din Bazilica Sfânta Maria Mare din Roma, și rămâne îndelung în rugăciune. Fericită a fost și alegerea de a merge să celebreze Liturghia din Joia Sfântă într-o închisoare pentru minori, unde a spălat picioarele a 12 deținuți, între care se afla și o tânără musulmană.

Există o mare pasiune în inima acestui papă: aceea de a-l vesti pe Cristos lumii noastre, unde Dumnezeu are prea puțin loc în gândurile și inimile oamenilor de azi. Dar fără Dumnezeu nu este lumină, nu este bucurie, nu este viitor.

Urez o largă difuzare acestei publicații care ilustrează personalitatea și primii pași ai papei Francisc, un papă cu cap de iezuit, dar franciscan cu inima și în modul său de a se comporta.

+ Cardinal Giovanni Battista Re

reeditări

Papa Francisc, Corupție și păcat
Editura ARCB, București 2013
Format: 14,50 x 20,50 cm, 48 pagini
Preț: 6 lei

"Corupția nu este un act, ci o stare personală și socială în care omul se obișnuiește să trăiască" (Papa Francisc)

"Descriind starea omului corupt și mecanismele prin care se ajunge acolo, cartea Papei Francisc interpelează într-un mod cu totul aparte: te simiți vizat ca persoană, îți dai seama că nici tu nu ești străin de această boală, și totodată înțelegi că boala îi poate atinge pe toți. Această carte ar trebui tipărită în câte un exemplar pentru fiecare român." (ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București)

Papa Francisc (Cardinal Jose Mario Bergoglio SJ) s-a născut în 1936 în Argentina din părinți imigranți italieni. La 22 de ani își începe noviciatul în Ordinul Iezuit. Preot, episcop și mai apoi cardinal, este de mai multe ori ales președinte al Conferinței Episcopale argentiniene și Ordinarius al credincioșilor catolici de rit oriental. Se remarcă prin sobrietatea vieții și atitudinea în favoarea celor săraci. "Poporul meu - spunea papa pe când era episcop de Buenos Aires, o dieceză cu peste trei milioane de locuitori - este sărac, iar eu fac parte din el". În ziua de 13 martie 2013 este ales papă, primul suveran pontif de pe continentul american.

*

Papa Francisc, Educația - pasiune și devotament. Provocări pentru educatorii creștini
EARCB, București 2019, ediția a II-a revizuită
Format 14,5x20,5cm; 152 pag. Preț 14 lei

Sentimentul de neapartenență care predomină în cultura contemporană suscită nevoia de a-l reîntâlni pe Tatăl. Noi, cei care căutăm să trăim în fiecare zi în prezența lui, ne bucurăm și de mângâierea altor prezențe... Mame și tați - după trup sau în Duhul (Mt 16,17) - ne însoțesc, ne ghidează pașii, ne sprijină prin tăcerea sau cuvintele lor, ne ajută să ne ridicăm când ne împleticim și ne învață tainele căii...

Coborând în profunzimea misiunii noastre de zi cu zi și ridicând întrebări forte privind condiția noastră de educatori creștini, însemnările papei din vremea când era cardinal și primat al Argentinei ne deschid o poartă spre realitatea prezentului, cu greutățile, oportunitățile și provocările sale, și ne arată o direcție.

Această direcție ne invită să ne revedem viața de credință și condiția de cetățeni implicați activ în construirea Împărăției lui Dumnezeu între granițele istorice ale națiunii proprii, pornind de la vocația noastră.

*

Papa Francisc, Educația: în slujba vieții. Propuneri pentru vremuri grele
Editura ARCB, București 2014
Format: 14,50 x 20,50 cm, 128 pagini, Preț 14 lei

Volumul este alcătuit din trei meditații adresate formatorilor catolici în trei ani consecutivi, pe temele:

1. Utopie și creativitate ca formă a speranței și factor de progres;

2. Isus, Înțelepciunea întrupată a lui Dumnezeu, ca sursă de bucurie și realizare în viață;

3. Finalitatea educației - omul matur.

Obiectivul nostru nu este doar să formăm indivizi utili societății, ci să educăm persoane care să poată să o transforme! (...) Ori suntem capabili să formăm bărbați și femei cu această mentalitate, ori vom fi dat greș în misiunea noastră. (Papa Francisc)

*

10 cuvinte pe care Papa Francisc le spune tinerilor
Editura ARCB, București 2018
Format: 10,50 x 14,90 cm, 16 pagini
Preț 3 lei

Broșura, destinată lecturii particulare sau discuțiilor în grup, reunește zece teme de meditație propuse de Papa Francisc cu ocazia întâlnirilor sale cu tinerii.

Pune-l pe Cristos în viața ta. O spun anume pentru tine: «Pune-l pe Cristos în viața ta!» El te așteaptă: ascultă-l cu atenție și prezența lui îți va înflăcăra inima. Lasă-te căutat de Isus, lasă-te iubit de Isus: e un prieten care nu dezamăgește. Pentru a-l urma pe el, trebuie să te decizi să schimbi canapeaua cu o pereche de teniși care să te ajute să mergi pe drumuri la care nici n-ai visat vreodată. (Papa Francisc)

*

Michelina Tenace (coord.), De la cui la cheie. Teologia fundamentală a Papei Francisc
Editura ARCB, București 2018
Format: 14,50 x 20,50 cm, 144 pagini. Preț 14 lei

Loc al întâlnirii și al dialogului între credincioși și necredincioși, teologia fundamentală are astăzi un martor și un maestru care atrage și intrigă: Francisc, un papă care cere Bisericii să iasă la periferiile existențiale ale omului contemporan. Confruntat cu o teologie care în viața concretă prea adesea apare seacă, lipsită de sevă, ca și cum ai roade un cui, papa Francisc propune și își dorește în schimb o teologie ca o cheie care deschide. O cheie către comoara Bisericii, pentru a o dărui omenirii: o teologie ca "loc" de întâlnire și fraternitate. Profesorii Facultății de Teologie Fundamentală Universității Pontificale Gregoriana au acceptat provocarea de a face teologie împreună, în Biserică și pentru lume, pornind de la Magisteriul papei Francisc.

Filosofia și teologia ne îngăduie să dobândim convingerile care structurează și fortifică inteligența, care luminează voința... Dar acestea nu vor aduce roade decât dacă le facem păstrând o minte deschisă și stând în genunchi. Teologul care se complace în gândirea sa completă și închisă este un mediocru. Un teolog bun, un filosof bun are o gândire deschisă, adică incompletă, mereu deschisă la acel maius ("mai mult") al lui Dumnezeu și al adevărului, în continuă dezvoltare. (Papa Francisc)

Liana Gehl

* * *

Aceste materiale, în limita stocului disponibil, pot fi procurate prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 1834.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat