Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Papa Francisc în România. Ediție specială de la Iași la Digi24

Din sala "Henri Coandă" a Palatului Culturii din Iași, s-a transmis sâmbătă, 18 mai 2019, la Digi24, o ediție specială dedicată vizitei papei Francisc la Iași. Sanda Nicola a discutat cu invitații săi despre venirea papei Francisc, despre locurile pe care el le va vizita, despre istoria și viața catolicilor din Dieceza Romano-Catolică de Iași.

Postul de televiziune Digi24 dedică venirii în România a Sfântului Părinte papa Francisc o serie de emisiuni, dezbateri și transmisiuni speciale, în cadrul unui proiect editorial derulat în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică de București, prin Asociația Signis România.

Sâmbătă, 18 mai 2019, între orele 13.00-14.30, jurnalista Sanda Nicola a găzduit, din orașul Iași, o transmisiune în direct a proiectului Digi24 dedicat vizitei Sanctității Sale papa Francisc în România. Ediția specială a fost transmisă în direct din sala "Henri Coandă" a Palatului Culturii. În cadrul segmentelor emisiunii au fost invitați mai multe persoane care au abordat diferite teme care au ca preambul întâlnirea cordială cu papa Francisc la Iași, pe 1 iunie. În sală au fost peste 150 de persoane.

Primii invitați ai emisiunii au fost: PS Petru Gherghel, episcop de Iași, domnul Mihai Chirica, primar al orașului Iași, și domnul dr. Dănuț Doboș, de la Departamentul de Cercetare Istorică "Fericitul Anton Durcovici" al Episcopiei de Iași.

În următorul segment au vorbit: Mons. Benone Farcaș, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, domnul Eduard Lisacoschi, ministrantul fericitului Anton Durcovici, pr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași, și dr. Anton Coșa de la Departamentul de Cercetare Istorică "Fericitul Anton Durcovici".

Următorii invitați au fost membrii unei familii cu trei copii reîntorși în țară după 15 ani de lucru în Franța.

Câțiva dintre cei 200 de membri din corul reunit care va anima întreaga celebrare liturgică de pe 1 iunie, au intonat imnul cu ocazia vizitei papei la Iași. Pr. Ciprian Antălucă, dirijorul corului, a oferit în cadrul emisiunii câteva informații legate de activitatea corului.

Următorii invitați au fost: pr. Felix Roca, responsabil cu pastorația tinerilor, tânăra Ana Moraru, membră a Acțiunii Catolice din Iași și domnul Mircea Meriac, președintele "Fontis".

În următorul segment au intervenit: doamna Anca Maftei, care a vorbit despre activitățile Asociației Caritas Iași, sora Simona Pintea și sora Tereza Ghiurcă, asistente medicale care activează într-un spital din Iași. În ultimul segment al emisiunii au vorbit: PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași și delegat diecezan general cu organizarea vizitei papei Francisc la Iași, doamna dr. Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal "Moldova" și pr. Adrian Blăjuță, responsabil diecezan pentru presă.

Pe parcursul întregii emisiuni s-au abordat diferite teme cu scopul de a scoate în evidență prezența catolicilor în Moldova și implicarea lor în diferitele sectoare ale societății. De asemenea s-a vorbit despre ecumenism, despre pregătirea venirii papei în România.

În sală au fost prezente în jur de 150 de persoane care, prin diversitatea vocațiilor, au fost ca o simbolizare a motoului venirii papei la Iași: "Să mergem împreună".

Mulțumim echipei Digi24 pentru prezența lor cu această ocazie prilejuită de venirea papei în România!

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 mai: Iași: Papa Francisc în România. Ediție specială de la Iași la Digi24

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 1985.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat