Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea voluntarilor din zona Iași cu ocazia apropiatei vizite a papei Francisc

În vederea pregătirii și desfășurării în cele mai bune condiții a acestui eveniment istoric, Episcopia Romano-Catolică de Iași a făcut apel la disponibilitatea și generozitatea multor persoane de a se implica în activitatea de voluntariat. În perioada 6-11 mai 2019, s-au organizat mai multe întâlniri cu voluntarii, pentru informare și cunoaștere, la Bacău, Pașcani, Roman, Iași și Suceava.

La Iași, vineri, 10 mai 2019, părintele Florin-Petru Sescu, desemnat responsabil pentru Departamentul de voluntari cu ocazia vizitei Sfântului Părinte la Iași, a celebrat sfânta Liturghie la ora 18.30, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină". La această celebrare s-a alăturat un număr mare de voluntari din zona Iași, care s-au rugat pentru Sfântul Părinte și pentru vizita pe care o va întreprinde în țara noastră.

Începând cu ora 19.30, în aula "Fericitul Anton Durcovici" a catedralei "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iași a avut loc prima întâlnire a voluntarilor din zona Iași.

În cadrul acestei întâlniri, părintele Florin a explicat importanța voluntariatului și a oferit câteva semnificații ale voluntariatului. Părintele Florin a deschis întâlnirea cu o rugăciune și cu mesajul PS Petru Gherghel, "Îi invit pe voluntari să fie sufletul entuziasmului la întâlnirea cu papa Francisc".

După introducerea tuturor celor care s-au oferit pentru buna desfășurare a acestui eveniment, în tema voluntariatului, părintele a explicat lucrurile care țin în concret de logistica evenimentului și a unei bunei organizări. Părintele Florin, folosindu-se de imagini, a explicat unde vor fi amplasate punctele de primire a credincioșilor, punctele de prim-ajutor precum și punctele de informare. De asemenea, părintele a cerut tuturor voluntarilor o prezență însoțită mereu de buna dispoziție, de o conduită exemplară și de o deschidere permanentă spre colaborare cu organizatorii și cu ceilalți voluntari.

Și în celelalte localități unde au fost întâlniri cu voluntarii, la Bacău, Pașcani, Roman, și Suceava, programul a început cu Liturghia cu voluntarii, rugându-se pentru buna desfășurare a vizite Sfântului Părinte, continuând cu întâlnirea de cunoaștere și informare și apoi predarea documentelor necesare întocmirii dosarului de voluntariat.

Voluntarii pot obține informații și la tel. 0757/261271 sau email: voluntariatdiecezaiasi@gmail.com.

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

- 10 mai: Iași: Întâlnirea voluntarilor din zona Iași cu ocazia apropiatei vizite a papei Francisc

-6, 7, 9 și 11 mai: Bacău, Pașcani, Roman, și Suceava: Întâlnirile voluntarilor cu ocazia apropiatei vizite a papei Francisc


 

lecturi: 1780.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat