Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc în România: 3 zile de vizită, 3 sfinte Liturghii, 3 discursuri

Papa Francisc va celebra în România 3 Sfinte Liturghii, la București, Șumuleu Ciuc și Blaj, a anunțat la 25 martie 2019 Biroul de presă al Sfântului Scaun. În cele trei zile ale șederii sale în România, pe lângă întâlnirile cu comunitățile catolice locale, Sfântul Părinte va avea întâlniri la București cu autoritățile, cu societatea civilă și corpul diplomatic, cu Patriarhul Daniel și Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române; la Iași, cu tinerii și familiile; la Blaj, cu comunitatea rom. În cadrul acestor întâlniri, suveranul pontif va rosti 3 discursuri și 3 omilii.

La conferința de presă organizată la București luni, 25 martie 2019, de Comisia națională de pregătire a vizitei papei Francisc în România, din cadrul Conferinței Episcopilor din România, PS Mihai Frățilă - președintele comisiei - a subliniat valențele ecleziale ale vizitei, a explicat logoul oficial al vizitei și s-a oprit asupra ceremoniei beatificării celor 7 episcopi greco-catolici martiri, care va avea loc la 2 iunie, pe Câmpia Libertății de la Blaj: Vasile Aftenie, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu și Iuliu Hossu. Pr. Daniel Bulai - responsabil cu organizarea celebrărilor liturgice - a descris ceremoniile religioase pe care le va prezida Sfântul Părinte, iar pr. Wilhelm Dancă - responsabil național cu mass-media - a prezentat pe scurt programul vizitei, și a informat despre centrele de presă care vor fi amenajate în orașele vizitate de papa și despre acreditări, care vor începe pe 15 aprilie. Acreditările se vor face la Președinția României, iar jurnaliștii care doresc să se acrediteze pentru zborul de întoarcere a papei Francisc la Roma, se vor acredita la Vatican, detalii fiind comunicate ulterior de către Sfântul Scaun. Pr. Dancă a subliniat, de asemenea, că toți cei care doresc vor putea să participe la vizita papei Francisc în România, permisul de acces fiind necesar doar în zona de proximitate a Sfântului Părinte, în rest accesul fiind liber.

Următoarea conferință de presă a Comisiei naționale de pregătire a vizitei papei Francisc în România, din cadrul Conferinței Episcopilor din România, va avea loc în prima parte a lunii aprilie.

* * *

Pe site-ul www.bisericacatolica.ro al Conferinței Episcopilor Catolici din România, sunt disponibile și următoarele materiale în cadrul unui "Dosar de presă": Comunicat de presă; Programul vizitei Papei Francisc în România; Logo oficial al vizitei papei Francisc în România; Biografia oficială a Papei Francisc; Informații istorice despre locașurile cult catolice vizitate: Catedrala "Sfântul Iosif" (București), Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" (Iași), Sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc; Biografii ale celor 7 episcopi greco-catolici martiri; Comisii de organizare a vizitei papei – detalii de contact; Scurtă prezentare a Bisericii Catolice din România. Sunt disponibile și câteva fotografii de la conferința de presă a CER, din 25 martie 2019.

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 69 din 25 martie 2019, semnat de pr. Wilhelm Dancă, membru al Comisiei naționale de pregătire a vizitei papei Francisc, din cadrul Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: Str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.

* * *

Secțiunea specială "Papa Francisc în România": www.ercis.ro/papafrancisc


 

lecturi: 2654.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat