Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Au debutat întâlnirile lunare ale membrilor Fundației "Anton Durcovici"

Joi, 15 noiembrie 2018, la biserica "Sfânta Tereza" din Roman a debutat seria întâlnirilor lunare a membrilor Fundației "Anton Durcovici". Evenimentul a avut loc începând cu ora 16.45 și a cuprins trei momente centrale: Rozariul Divinei Îndurări, condus de către pr. Pavel Chelaru, paroh, o conferința susținută de pr. Marcelin Rotaru, profesor la Seminarul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj, și sfânta Liturghie.

Conferința a fost de departe punctul central al serii, tema aleasă de pr. Marcelin, "Despre împărăția lui Dumnezeu" captivându-i pe toți cei prezenți. După cele 50 de minute, credincioșii au găsit răspunsul la cel puțin două întrebări fundamentale: Ce este împărăția lui Dumnezeu și mai ales unde se află aceasta.

Sfânta Liturghie a debutat cu mesajul pr. Pavel Chelaru pentru membrii fundației. Acesta i-a încurajat pe toți să exprime în mod vizibil această calitate de membru a Fundației "Anton Durcovici" prin rugăciune, prin participarea la conferințele culturale devenite deja tradiție, dar și prin aceste întâlniri care tocmai au debutat și care au menirea de a-i apropia mai mult.

Predica a avut ca subiect central "iubirea", acea formă autentică prezentată în Biblie: iubirea lui Dumnezeu față de oameni și iubirea oamenilor după modelul oferit de Dumnezeu. Așa cum era firesc, implicarea membrilor a fost vizibilă, lectura fiind citită de doamna Liliana Ianău, unul din membrii fondatori, iar psalmul responsorial a fost cântat de sora Theresia Wini, educatoare în cadrul Grădiniței "Anton Durcovici". Rugăciunea credincioșilor a fost citită de doamna Viorica Spătaru, președintele fundației, de avocatul Alexandru Iștoc, membru fondator, și de Dragoș Toma, directorul acesteia.

Liturghia s-a încheiat cu o scurtă recepție în holul bisericii, în timpul căreia s-au putut face noi înscrieri în fundație, iar la plecare toți credincioșii au primit iconițe cu fericitul episcop martir Anton Durcovici.

Dragoș Toma

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 noiembrie: Roman: Au debutat întâlnirile lunare ale membrilor Fundației "Anton Durcovici"


 

lecturi: 75.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat