Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Reînnoiri de voturi în Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"

Trei surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au spus încă o dată da-ul lor lui Cristos prin profesiunea simplă a sfaturilor evanghelice în cadrul unei sfinte Liturghii care a fost celebrată de PS Petru Gherghel, duminică, 15 aprilie 2018, la ora 11.00, în biserica "Trupul și Sângele Domnului" din Gherăești.

Surorile Veronica Dogaru (Galbeni) și Angela Ilieș (Luizi-Călugăra) au reînnoit voturile pentru un an, iar Bianca Rotaru (Nicorești) a reînnoit voturile pentru trei ani. Pentru acest moment surorile s-au pregătit prin zile de formare ținute de pr. Lucian Horlescu, OFMConv și exerciții spirituale ținute de pr. Marius Vătămănelu, OFMConv în Casa "Sfânta Familie" din Gherăești în perioada 8-15 aprilie.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00 când clopotele răsunau anunțând intrarea în procesiune a surorilor profese însoțite de aproximativ 30 de surori, care au participat și ele la zilele de formare și exercițiile spirituale, de preoți și episcop.

Proclamarea lecturilor sfinte, a rugăciunii credincioșilor și darurile oferite la altar au marcat mai bine prezența surorilor la sfânta Liturghie.

La omilie, pe marginea textului evanghelic, pr. Marius Vătămănelu pe lângă cuvintele frumoase, a lansat întrebări la care fiecare trebuia să-și răspundă: "Cum sunt întâlnirile noastre cu cei din jur? Dar cu Isus Cristos? Cel care îl întâlnește pe Isus se transformă, devine bun, curajos asemenea apostolilor, așa cum s-a întâmplat cu cei doi ucenici din Emaus, așa cum s-a întâmplat cu Petru și Ioan care au declarat că trebuie să asculte mai mult de Dumnezeu decât de oameni".

A urmat reînnoirea da-ului celor trei surori care, cu lumânarea aprinsă în mâna dreaptă, au depus voturile de ascultare, curăție și sărăcie în fața Bisericii, a episcopului Petru Gherghel și a sorei Regina Horvat, superioara generală, și au semnat pe altar făgăduințele lor.

În încheiere, PS Petru Gherghel a încurajat toate surorile prezente, a mulțumit într-un mod deosebit familiilor care au înțeles și au știut să ofere Bisericii și lui Dumnezeu o fiică sau un fiu. A mulțumit pentru educația dată și pentru sacrificiul pe care l-au făcut și îl fac pentru copiii lor. "Dumnezeu ne iubește, mult curaj!"

Sfânta Liturghie s-a încheiat tot prin procesiune și cu o fotografie de grup în fața bisericii.

Sr. Lenuța Băcăoanu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 aprilie: Gherăești: Reînnoiri de voturi în cadrul Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot"


 

lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat