Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bad Deutsch-Altenburg: Comemorarea episcopului Anton Durcovici

"Bucurie și rugă de ajutor" - așa aș vrea să numesc vizita Preasfințitului Aurel cât și comemorarea festivă în Bad Deutsch-Altenburg, locul de naștere al fericitului nostru martir Anton Durcovici.

În biserica parohială "Adormirea Maicii Domnului" din Bad Deutsch-Altenburg au fost două celebrări deosebite: vizita Preasfințitului Aurel în ziua de 2 mai 2016 și sfânta Liturghie "de ziua Bolnavului" din lunea Rusaliilor, 16 mai 2016.

În ambele ocazii am retrăit cu bucurie ceea ce sărbătorisem acum doi ani la Iași sau în fața televizorului în sala parohială și ne-am rugat prin mijlocirea fericitului Anton pentru ajutor și curaj în mărturisirea credinței.

Luni, 16 mai 2016, a fost printre noi și doamna Ingrid Galee, strănepoata martirului nostru, împreună cu soțul ei, Thomas. Această familie s-a căsătorit în anul 1991 în biserica noastră parohială și tot aici va sărbători anul acesta și jubileul de argint.

Atât în decembrie 2015, în capela "Sfânta Elisabeta", cât și la 16 mai anul acesta am ținut în mâini tablourile cu chipul fericitului Anton Durcovici. Această acțiune este în strânsă legătură cu expoziția festivă de fotografii din biserică.

După ce am înălțat spre cer rugăciunea specială de obținere a harului dorit prin mijlocirea fericitului Anton, am cântat imnul cu refrenul "Fericite Anton Durcovici, episcop sfânt, fi-ne călăuză și-ajutor pe-acest pământ" și ne-am plecat fruntea pentru binecuvântarea cu relicviarul martirului Anton.

Vă salut pe toți cu tot dragul și vă invit să ne rugăm unii pentru alții prin mijlocirea fericitului martir Anton Durcovici.

Și noi, de aici, ne rugăm și nădăjduim ca fiul localității noastre, Bad Deutsch-Altenburg, să fie cât mai curând declarat sfânt.

Pr. Pavel Balint

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 16 mai: Bad Deutsch-Altenburg: Comemorarea episcopului Anton Durcovici


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat