Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Întâlnirea de primăvară a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași

Peste 150 de călugări și călugărițe au participat la întâlnirea diecezană a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași care a avut loc în localitatea Gherăești duminică, 3 aprilie 2016.

Întâlnirea a început la ora 9.00 când au parcat în fața bisericii "Trupul și Sângele Domnului" numeroase mijloace de transport, coborând din ele călugări și călugărițe. Se vedea pe fețele tuturor bucuria întâlnirii și revederii cu persoane din alte congregații.

Sfânta Liturghie, concelebrată de mai mulți preoți călugări și diecezani, a fost prezidată de păstorul diecezei, PS Petru Gherghel, la ora 9.30.

Pr. Fernando Manni, FIM, a ținut cuvântul de învățătură, purtându-i pe toți cu gândul și sufletul spre marea iubire și milostivire a lui Dumnezeu Tatăl. Lecturile sfinte, psalmul responsorial, rugăciunea credincioșilor au fost proclamate de către persoane consacrate din diferite congregații. La oferirea darurilor, care au fost purtate de peroane consacrate, a fost și o mică ofertă din partea congregațiilor diecezei pentru noul sanctuar "Divina Îndurare", care se va ridica în partea de nord a satului Gherăești.

La începutul sfintei Liturghii, pr. Daniel Ghitiu, paroh al comunității din Gherăești, și la sfârșitul ei, PS Petru Gherghel au mulțumit tuturor pentru prezență și au felicitat persoanele consacrate pentru dăruirea și disponibilitatea lor.

După sfânta Liturghie persoanele consacrate s-au îndreptat spre grădinița "Sfânta Familie" a surorilor "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", unde sora Ruth Casey din Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus", FCJ, București, a prezentat conferința cu tema: "Viața consacrată în contextul anului milostivirii".

În prima parte a conferinței au fost tratate subiectele: Sacramentele vii ale milostivirii întrupate în Isus Cristos (Prin fidelitatea față de Botezul primit suntem cei care preschimbăm pâinea otrăvită a răului în pâine hrănitoare pentru cei înfometați; Toate dimensiunile vieții noastre sunt angajate în a fi sacramente vii ale milostivirii: ochi urechi, mâini, inimă, sentimente...); Relectură a Anului Milostivirii de tip ignațian (Să ne așezăm în prezența lui Dumnezeu așa cum suntem, milostivirea lui vine în întâmpinarea mea...; Recunoștință; Să cerem lumina Duhului Sfânt); Care este chemarea lui Isus pentru mine în acest an? (Să cer iertare; Speranța).

La ora 12.30 s-a luat prânzul la Casa rezidențială de vârsta a treia din apropierea grădiniței și a viitorului sanctuar "Divina Îndurare".

A doua parte a conferinței sorei Ruth a continuat după prânz. Să căutăm icoane ale milostivirii, Propuneri concrete pentru acest An al Milostivirii, Misericordiae vultus - o sursă de propuneri concrete, Apostolatul urechii - să ne dăm timp pentru a asculta - au fost unele dintre subiectele abordate.

La tema și relatările prezentate au fost și câteva intervenții și propuneri făcute de auditoriu pentru Anul Milostivirii: să ne dăm timp și să ne rugăm unii pentru alții; să ne însușim câte o faptă de milostenie sufletească și una trupească pentru a le venim în ajutor celor din jurul nostru...

Întâlnirea s-a încheiat cu o oră de adorație euharistică în capela amenajată în cripta viitorului sanctuar, de unde toți s-au întors în comunitățile lor cu noi hotărâri pentru următoarele șapte lunii care au mai rămas din Anul Milostivirii.

Următoarea întâlnire va avea loc la Cacica, în luna octombrie.

Sr. Lenuța Băcăoanu, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 3 aprilie: Gherăești: Întâlnirea de primăvară a persoanelor consacrate din Dieceza de Iași


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat