Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Fericitul Anton Durcovici din nou pe scenă

Cu ocazia comemorării liturgice a fericitului Anton Durcovici, în ziua de 10 decembrie 2015, la ora 18.00, în sala mare a Teatrului Municipal "Bacovia" din Bacău va fi prezentată piesa de teatru "Anton Durcovici: omul cu fața de bronz", de Laurențiu Budău, în regia lui Ion Coșa. Actele dramatice vor fi interpretate de actorii "Teatrului din Clopotniță" din Bacău, din a cărui trupă mai mulți artiști vor încânta audiența cu o prezentare deosebită a vieții și martiriului episcopului de Iași, Anton Durcovici, ridicat la cinstea altarelor în ziua de 17 mai a anului trecut. Distribuția va fi următoarea: Dumitru Rusu, Nina Ionescu, Adina Iftime, Mihaela Murafa, Ștefan Ionescu, Ciprian Cârstiuc, Tiberiu Gabor - Bitere, Ion Coșa, Laurențiu Budău. Coloana sonoră este de Cristian Todică, iar imnul "Anton Durcovici" îi aparține lui Ciprian Manta. Prezentarea acestei opere dramatice face parte din campania de popularizare a figurii fericitului Anton, intitulată sugestiv "Caravana Durcovici", piesa fiind interpretată deja în mai multe comunități din Dieceza de Iași, dar și la București. Prezenta inițiativă a fost promovată de Asociația "Anton Durcovici", care a fost constituită la Roman, în ziua de 26 iunie 2013, data la care aniversăm arestarea episcopului evocat și prin teatru.

Pentru aceia care nu pot ajunge la teatru, având experiența derulării a aproximativ 20 de reprezentații, "Teatrul din Clopotniță" din Bacău se prezintă în fața publicului și prin dvd-ul "Anton Durcovici: omul cu fața de bronz", care cuprinde înregistrarea integrală a piesei de teatru cu același nume. Piesa este însoțită de imnul asociației și de un discurs al Preasfințitului Petru Gherghel.

Mulțumindu-i Bunului Păstor pentru binecuvântarea pe care ne-a dat-o, de a-l cunoaște și cinsti pe vrednicul păstor Anton Durcovici și prin prezentarea acestei piese de teatru, solicităm disponibilitatea și entuziasmul celor de bunăvoință de a răspândi pe scară cât mai largă inițiativele promovate de "Teatrul din Clopotniță" din Bacău, spre mai marea slavă a lui Dumnezeu și binecuvântarea poporului credincios al României.

Pr. Alois Moraru

* * *

"Anton Durcovici: omul cu fața de bronz"
Asociația "Anton Durcovici" și "Teatrul din Clopotniță", 2014, DVD, durata: 1h 32m, 12 lei

* * *

Acest DVD, în limita stocului disponibil, poate fi procurat prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat