Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Formare și exerciții spirituale

Mai multe surori din Institutul Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" au avut parte de formare și de exerciții spirituale în perioada 30 august - 6 septembrie 2015.

În perioada 30 august - 1 septembrie a avut loc în casa "Sfânta Familie" din Gherăești un curs de formare ținute de PS Petru Gherghel, PS Aurel Percă și pr. Iosif Dorcu. Imediat în perioada următoare (2-6 septembrie) au avut loc zile de exerciții spirituale ținute de pr. Petru Sebastian Tamaș pentru un grup de 30 de surori.

Am avut bucuria ca în acest an dedicat vieții consacrate să auzim cuvinte de încurajare și de mulțumire transmise de cei care au ținut meditațiile. PS Petru Gherghel, parafrazându-l pe sfântul apostol Paul (1Cor 1,31), ne-a îndemnat să cugetăm la chemarea noastră, iar singura laudă să fie în Domnul Isus Cristos, mirele persoanelor consacrate. Aprecierea PS Gherghel față de misiunea pe care o au persoanele consacrate în Biserică este pentru noi un impuls de a ne trăi viața cu bucurie.

Pentru a face cunoscută frumusețea vieții consacrate PS Aurel Percă a folosit o imagine prin care ne-a sugerat să "dărâmăm" zidurile mănăstirii pentru a lăsa ca soarele să pătrundă și să ne încălzească cu razele sale.

Rugăciunea stă la baza vieții consacrate, ne-a spus pr. Iosif Dorcu și ne-a îndemnat ca dialogul nostru cu Dumnezeu să se transforme în rugăciunea inimii.

După momentele de formare ne-am oprit la "izvorul fericirii" timp de cinci zile de exerciții spirituale ținute de pr. Petru Sebastian Tamaș, pentru a aprofunda spiritualitatea institutului nostru care este euharistică, sacerdotală și mariană.

Plecând de la imaginea întâlnirii lui Isus cu samariteana, părintele ne-a ajutat să conștientizăm că secretul unei vieți împlinite este Cristos, izvorul de apă vie.

Pentru a fi cu adevărat mesagerii fericirii trebuie să ne amintim mereu că Dumnezeu ne iubește așa cum suntem, el nu vrea suferința, nu este un fabricant de cruci!

Noi, persoanele consacrate, o avem pe sfânta Fecioară Maria ca model de credință și slujire. Asemenea ei ne rugăm, suferim în tăcere, asemenea ei să luptăm până la capăt pentru că acela care se oprește pierde totul.

Sr. Alina Ionela Rîtan,
sr. Veronica Olaru,
și sr. Simona Pintea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: Gherăești: Formare și exerciții spirituale (30 august - 6 septembrie)


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat