Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Inaugurarea capelei din biserica "Isus Milostiv"

Duminică, 15 martie 2015, la Gherăești a avut loc inaugurarea capelei de la subsolul bisericii "Isus Milostiv", printr-o celebrare solemnă la care au participat Preasfințitul Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, pr. Daniel Ghitiu, parohul comunității, preoți invitați, autorități civile, persoane consacrate și numeroși credincioși.

Evenimentul a dorit să fie un impuls în răspândirea devoțiunii Divinei Milostiviri, într-un lăcaș de cult închinat lui Isus milostiv, menit să întărească încrederea în îndurarea și milostivirea divină a Părintelui ceresc.

Această devoțiune a început cu sora Faustina Kowalska (1905-1938), călugăriță poloneză, declarată sfântă de papa Ioan Paul al II-lea la 30 aprilie 2000, care prin intermediul mesajului ei este un dar special de iluminare și ne ajută să trăim cu mai multă intensitate evanghelia timpului pascal, pentru a-l oferi ca pe o rază de lumină omenirii timpului nostru.

Papa Ioan Paul al II-lea spunea: "E necesar ca omenirea să se lase atinsă și pătrunsă de Duhul pe care Cristos îl dăruiește, Duhul este acela care vindecă rănile inimii, îndepărtează obstacolele ce ne învrăjbesc și ne separă de Dumnezeu. El este cel care ne redă iubirea de Dumnezeu și de aproapele. Este important să primim în întregime mesajul care ne vine de la cuvântul lui Dumnezeu în această a doua duminică după Paști care, de acum înainte, în toată Biserica, se va numi «Duminica Divinei Îndurări»".

Cuvântul de încurajare al Preasfințitului Petru Gherghel, predica ținută de pr. Emil Moraru și momentul de rugăciune au pătruns inimile tuturor credincioșilor prezenți, au întărit credința și speranța că această biserică în fază de construcție are o structură solidă, aceea a unei comunități parohiale care își clădește propriul edificiu pe temelia iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

Mulțumim, tuturor acelora care prin această celebrare au participat la cinstirea acestui loc și să nu încetăm a privi spre imaginea lui Isus spunând: "Isuse, mă încred în tine!"

Sr. Gabriela (Micile Slujitoare ale lui Cristos Rege)

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 martie: Gherăești: Inaugurarea capelei din biserica "Isus Milostiv"


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat