Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Poiana (Negri): Pelerinaj la Sighetu Marmației

În perioada 18-20 iulie 2014 un grup de credincioși din parohia "Sfântul Anton de Padova" din Poiana (Negri), însoțiți de părintele paroh, Isidor Gheorghieș, au făcut un pelerinaj în Maramureș, având ca punct central închisoarea din Sighetu Marmației.

Vineri, prima zi a pelerinajului am vizitat biserica catolică din Vatra Dornei, unde s-a celebrat sfânta Liturghiei, apoi parcul Carol din apropiere.

Sâmbătă, în a doua zi a pelerinajului, am vizitat Cimitirul Săracilor din Sighet, unde s-a celebrat sfânta Liturghie în aer liber. Ne-am îndreptat apoi spre fosta închisoare a deținuților politici în care a fost închis și fer. ep. Anton Durcovici. Aici am văzut celulele în care a stat episcopul martir și în care a murit. Ne-am rugat și am ieșit întăriți în credință gândindu-ne la toți cei care au suferit pentru Cristos.

După vizitarea Cimitirului Vesel din Săpânța, după-amiază am vizitat Muzeul ?ării Oașului din Negrești, iar în Baia Mare, Muzeul de Mineralogie.

Duminică, ultima zi a pelerinajului am oprit mai întâi la Cârlibaba, unde s-a celebrat sfânta Liturghie, după care am vizitat apoi Mănăstirea Voroneț. După-amiază ne-am oprit la Gura Humorului pentru a face o plimbare cu telescaunul.

Pe tot parcursul pelerinajului credincioșii au avut un program ce a cuprins momente spirituale, distractive și de odihnă.

La sfârșitul pelerinajului toți au manifestat dorința de a mai repeta această experiență, chiar anual, deoarece s-au încărcat atât spiritual cât și fizic, având în vedere că pentru multe persoane acest pelerinaj a fost cel dintâi.

Lucaci Iulian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-20 iulie: Poiana (Negri): Pelerinaj la Sighetu Marmației


 


lecturi: 34.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat