Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Fericiți alături de... fericitul Anton Durcovici

Ca o încununare a întregului an pastoral dedicat fericitului Anton Durcovici, în perioada 7-12 iulie 2014, în orașul Roman s-a desfășurat "Vara Împreună 2014", o activitatea recreativ educativă destinată copiilor și tinerilor animatori.

An de an "Vara Împreună" a devenit din ce în ce mai cunoscută și renumită fiind la cea de-a 14-a ediție și propunându-se ca o activitate interparohială și interconfesională, iar în ultimii ani a devenit chiar internațională datorită copiilor care se reîntorc în vacanță din străinătate.

Pentru acest an colaborarea dintre Comunitatea "Iosefinii lui Murialdo" și Centrul Misionar Diecezan a dat naștere tematicii: "Anton Durcovici: un om pentru oameni - ecoul unei vieți", temă care a îndrumat și călăuzit activitatea celor peste 260 de copii și animatori care, prin cântece, dansuri, scenetele de teatru, rugăciune și cateheză, momentele de formare și jocuri, au avut posibilitatea de a cunoaște mai mult și mai îndeaproape viața și faptele episcopului martir fericitul Anton Durcovici.

A fost o săptămână a bucuriei și a prieteniei, cu multe activități și lucruri frumoase, cu multă voie bună, clipe de neuitat petrecute împreună.

Demn de remarcat este imnul original, devenit hitul Verii Împreună 2014, cântecul "Un episcop martir", interpretat de pr. Isidor Iacovici, muzica și text: Matilda Andrici G și remixat de Deejay Mark Romania, la care a fost adăugată coregrafia instructorului Vero, pe pași de samba. Un simplu și succint exemplu, care pe bună dreptate ne determină să spunem că, timp de o săptămână, copiii și animatorii au fost mai fericiți alături de fericitul Anton Durcovici!

Pr. Maximilian Horlescu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-12 iulie: Roman: Fericiți alături de... fericitul Anton Durcovici


 

lecturi: 55.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat