Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: La un an de la funeraliile părintelui Isidor Mocanu

Sâmbătă, 7 iunie 2014, la Gherăești, s-a celebrat o sfântă Liturghie pentru părintele Isidor Mocanu, cu ocazia împlinirii unui an de la moarte acestuia. La Liturghie a fost prezent și Preasfințitul Petru Gherghel alături de alți 17 preoți.

Părintele Iosif Dorcu, decanul de Iași, a scos în evidență la predică bunătatea și slujirea cu care părintele Isidor celebra sfânta Liturghuie. Acesta a mai spus că părintele Mocanu era iubitor de frumos și că își respecta superiorii.

Dumnezeu să-l fericească alături de sfinții săi, dăruindu-i viața veșnic fericită!

Andreea Andrei

*

Scrisoare de dor și mulțumire

"Lăudat să fie Isus și Maria, în veci" era răspunsul pe care ni-l dădeați de fiecare dată. Mă gândeam de mult să vă scriu, aveam atât de multe să vă spun, mai ales atunci când ați plecat de la Gherăești.

Multe mi se amestecau în cap, dar atunci când încercam să vă scriu îmi dădeam seama că nu ar avea nici un rost sau poate că ar fi trebuit să o fac personal.

Însă timpul a trecut, iar eu nu am avut prilejul de a vă întâlni. Mă liniștea gândul că s-ar ivi vreodată o ocazie când voi putea face toate aceste lucruri.

Dar nu a fost să fie, căci altcineva mai presus de mine v-a luat dintre noi pentru că, probabil, avea mai multă nevoie de Sfinția Voastră. Această remușcare am purtat-o în suflet, dar așa cum ne-ați învățat: "Niciodată nu e prea târziu", fiindcă și acolo de sus ne auziți, ne vedeți, ne binecuvântați și ne ascultați așa cum un tată protector ar face-o.

Mulțumesc pentru mâna de ajutor pe care ne-ați întins-o într-un moment greu al vieții.

Mulțumesc pentru binecuvântarea în sacramentul Căsătoriei. Mulțumesc pentru sacramentul Botezului copiilor mei. Mulțumesc pentru învățăturile, sfaturile, chiar și dojenile pe care le-am primit.

Deși un simplu "mulțumesc" nu este suficient pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut pentru noi, eu cred că tot ce contează este ceea ce simt, ceea ce port și voi purta mereu în suflet, și anume: să fiu puternică și să trec peste toate greutățile cu simplitate, iertare și credință.

Ce mi-aș fi dorit?

Mi-aș fi dorit să vă ating așa cum a făcut acel bolnav cu Isus. Să vă ating haina sfântă, pentru că dețineați acea putere a vindecării sufletești și trupești. Dar nu am reușit atunci când mai erați printre noi.

Însă, la plecare, ne-ați așteptat pe toți la poarta cimitirului, triumfător și mândru, pentru a ne saluta de rămas bun pe fiecare.

M-ați așteptat și pe mine, deși mereu am evitat lucrurile importante din viața mea. Acum sunt liniștită, împăcată cu mine, pentru că oricând vă pot vorbi și știu că mă veți asculta. Sunteți aici, printre noi.

Promitem că vă vom asculta sfaturile, ne vom ruga pentru Sfinția Voastră și vom duce mai departe lecțiile de viață.

Dumnezeu să vă aibă în grija lui, iar Sfinția Voastră, de acolo de sus din cer să aveți grijă de "copiii" Sfinției Voastre.

Mulțumesc, părinte drag Isidor Mocanu!

Dana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 iunie: Gherăești: La un an de la funeraliile părintelui Isidor Mocanu


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat