Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Întâlnirea cardinalului Angelo Amato cu jurnaliștii

În ajunul pregătirilor pentru beatificarea episcopului Anton Durcovici, momente care înveșmântează Iașiul cu cinste și bucurie, cardinalul Angelo Amato, prefectul Congregației pentru Cauzele Sfinților, a avut o întâlnire cu jurnaliștii, în incinta Episcopiei Romano-Catolice de Iași, vineri, 16 mai 2014, la ora 11.00.

Biserica noastră locală este în sărbătoare. În mai puțin de o zi putem mijloci prin episcopul Anton Durcovici la Dumnezeu. În aceste clipe, când pregătirile pentru acest moment sunt din ce în ce mai încărcate, cardinalul Angelo Amato, cel care va prezida Liturghia de beatificare, a vorbit jurnaliștilor despre acest mare eveniment, pe care, în inimi, deja începem să îl trăim.

Cardinalul a început prin a mulțumi celor din presă pentru munca pe care o depun în informare și pregătire a persoanelor. El continuă spunând:

"Beatificarea episcopului Anton este extrem de importantă pentru că este evenimentul cinstirii unui erou, nu numai din punct de vedere creștin, ci și din punct de vedere uman, întrucât este un om al păcii, al concordiei și al fraternității.
În fața persecuției, în fața mâniei și a tuturor violențelor, el s-a opus doar cu caritatea, cu iubirea sa și cu iertarea. Și astfel la Iași avem acest eveniment unic pentru că nu a mai fost niciodată aici o astfel de beatificare. Și de acea este foarte important ca dumneavoastră să comunicați acest eveniment ca o veste bună în ciuda tuturor știrilor rele care inundă media de astăzi. Acum vorbesc din punct de vedere creștin, martirul este mărturisitorul credinței. Și aici în România ați suferit foarte mult persecuția împotriva credinței. Dar ați avut și mărturisitori ai credinței. Pentru mine este a patra oară când vin în România, ultima dată anul trecut în București, la beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika. El este un mare erou al patriei dumneavoastră, care poate fi cinstit ca o figură de umanitate și un model de trăire a credinței. Acești fericiți devin un angajament pentru creștinii de astăzi pentru a fi puternici și curajoși în mărturisirea credinței lor, pentru că a apăra credința înseamnă a apăra adevărata umanitate a omului".

La finalul întâlnirii, părintele Cornel Cadar, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romano-Catolice de Iași, a mulțumit pentru prezență cardinalului Angelo Amato, episcopului Petru Gherghel, postulatorului cauzei de beatificare, părintelui Isidor Iacovici, precum și tuturor jurnaliștilor prezenți.

Întâlnirea s-a dovedit foarte benefică, întrucât beatificarea, pe care jurnaliștii sunt invitați să o vadă ca o veste bună, nu este doar un eveniment public, ci mai ales un eveniment care trebuie să provoace în inimi bucurie, pace, seninătate și speranță.

Andrei Stolnicu


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat