Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Repetiția generală a corului care va anima Liturghia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici

În spiritul pregătirilor pentru marea sărbătoare a beatificării episcopului martir Anton Durcovici, corul constituit și pregătit cu multă grijă, a avut o repetiție generală sâmbătă, 10 mai 2014, începând cu ora 14.00, la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

La acest cor au fost invitate și au acceptat să facă parte din acest grup următoarele coruri parohiale și instituționale: Iași (Corul mare al catedralei), Pildești (jud. Neamț), Tămășeni (jud. Neamț), Nicolae Bălcescu (jud. Bacău), Luizi-Călugara (jud. Bacău), Suceava, Siret (jud. Suceava), Institutul Teologic Romano-Catolic Iași, Institutul Teologic Franciscan Roman, Seminarul mic din Bacău, Seminarul mic franciscan din Roman, cursanți ai Școlii de Cântăreți Bisericești din Roman. În acest cor sunt aproximativ 400 de persoane.

Repetiția a decurs foarte bine, arătând astfel grija cu care aceste coruri au fost pregătite, preoții responsabili ai Comisiei muzicale deplasându-se în toate parohiile și instituțiile pentru a face repetiții pe voci cu fiecare grup. Această repetiție generală a avut menirea de a realiza coeziunea între toți coriștii și pentru o mai mare familiaritate cu cântarea în aer liber și cu acompaniamentul instrumentelor. Tot la această întâlnire au fost distribuite biletele special tipărite pentru coriști, au fost comunicate unele detalii privitoare la ora sosirii la stadion în ziua celebrării, poarta de intrare pentru coriști și ținuta prevăzută pentru această ocazie specială.

Mulțumim coriștilor care au oferit cu bucurie din timpul lor, animatorilor muzicali din parohii, preoților parohi și vicari care colaborează îndeaproape cu acest sector, părinților franciscani pentru ospitalitate și fie ca ziua beatificării pentru care ne pregătim să aducă tuturor multe haruri și binecuvântări!

Cine cântă bine se roagă de două ori!

Richardo-Dominic Baciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 10 mai: Roman: Repetiția generală a corului care va anima Liturghia de beatificare a episcopului martir Anton Durcovici


 

lecturi: 57.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat