Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Campus vocațional "Veniți și vedeți"

În perioada 14-16 aprilie 2014, la Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman s-a desfășurat campusul vocațional "Veniți și vedeți", organizat pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a, proveniți din parohiile Diecezei de Iași, campus ce face parte din programa ofertei educaționale pe anul școlar 2013-2014. Scopul acestui campus a fost acela de a le aduce la cunoștință celor participanți realitatea din cadrul seminarului nostru pentru ca, într-un viitor iminent, ei să decidă, într-un mod responsabil, asupra liceului pe care vor să-l urmeze.

În zilele desfășurării campusului, au avut loc următoarele activități:

Ziua 1

Luni, 14 aprilie, între orele 8.00 și 10.00 elevii participanți, însoțiți de părinți, parohi sau vicari din parohiile lor, s-au prezentat la secretariatul liceului nostru pentru a se înscrie și pentru a fi repartizați pe camere și pe grupele în care ulterior vor avea diferite acțiuni educative cu scop formativ. S-au înscris 168 de elevi. După repartizare a urmat salutul de bun venit al părintelui director Cristinel Sociu, moment urmat de celebrarea sfintei Liturghii în capela institutului nostru. A urmat prânzul după care înscrierea în competițiile sportive, competiții ce s-au desfășurat pe tot parcursul după-amiezii. La ora 18.30 ne-am adunat pentru a ne ruga Sfântul Rozariu după care am servit cina. După cină elevii au vizionat filmul "Sfântul Francisc de Assisi" cu scopul de a-i introduce în spiritul franciscan și de a cunoaște câteva aspecte legate de viața întemeietorului Ordinului Franciscan. Am continuat programul cu rugăciunea de seară și stingerea.

Ziua a 2-a

Marți, 14 aprilie, după rugăciunea de dimineață, a avut loc întâlnirea pe grupuri pentru împărtășirea anumitor impresii legate de vizionarea filmului din seara precedentă, după care a urmat vizitarea Mănăstirii Surorilor Clarise unde s-a și celebrat sfânta Liturghie. După prânz s-au continuat competițiile sportive după care la ora 17.00 am făcut Calea sfintei cruci. Seara, după ce am servit cina, pe la ora 21.00, într-un climat de rugăciune, am procedat la o jumătate de oră de adorație animată de câțiva seminariști cu implicarea tuturor elevilor din campus. Apoi a urmat stingerea.

Ziua a 3-a

Miercuri, 16 aprilie, după rugăciunea de dimineață și după micul dejun, la ora 8.15 a avut loc întâlnirea pe grupuri pentru împărtășirea impresiilor asupra campusului. La ora 10.30 au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive desfășurate pe durata întregului campus, iar după premiere am participat la sfânta Liturghie, moment în care i-am mulțumit Domnului pentru toate cele trăite în aceste zile iar la sfârșitul sfintei Liturghii toți cei care au participat la campus au primit anumite semne distinctive franciscane, ca amintire a perioadei petrecute în aceste zile în cadrul campusului fiind îndemnați să cultive în viața lor rugăciunea și valorile ce le-au fost propuse în aceste zile. După servirea prânzului elevii participanți s-au întors fiecare în familiile lor.

Pr. Mihai Dâscă

*

Liceul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi"
Str. Ștefan cel Mare 268/ B, Roman, județul Neamț
Tel./fax 0233/741421
E-mail: liceulfranciscan@yahoo.com
Site: www.ltf.ofmconv.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14-16 aprilie: Roman: Campus vocațional "Veniți și vedeți"


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat