Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Un preot catolic român din nou în Cipru, de Sfintele Paști

La solicitarea mai multor credincioși români din Cipru, Preasfințitul Petru Gherghel l-a desemnat pe pr. Alois Fechet să fie din nou prezent, pentru al doilea an consecutiv, în Săptămâna Sfântă, în ziua Paștelui și în ziua următoare, pentru a asigura asistența spirituală a credincioșilor catolici români din această țară insulară.

În felul acesta credincioșii români din Cipru vor putea să-și îndeplinească sfânta și creștineasca poruncă de a se spovedi și împărtăși cu ocazia sărbătorii Paștelui.

Părintele Alois a trimis următorul program:

"După ce în Duminica Floriilor credincioșii catolici români din Cipru s-au întâlnit cu bucurie, s-au spovedit și au participat la sfânta Liturghie celebrată în limba română în orașele Larnaka (11), Limassol (14), Nicosia (18), în cadrul Săptămânii Sfinte programul se va desfășura după cum urmează:

Luni, 14 aprilie, și marți, 15 aprilie: Nicosia: ocazie de spovezi în biserica "Holy Cross", Paphos Gate, lângă Nunțiatura Apostolică, începând cu ora 17.30. Va urma sfânta Liturghie la ora 19.30.

Miercuri, 16 aprilie: Larnaka: ocazie de spovezi în biserica "Our Lady of Graces", str. Terra Santa, începând cu ora 17.30. Va urma sfânta Liturghie, la ora 19.30.

Joi, 17 aprilie: Limassol: ocazie de spovezi în biserica "Sfânta Ecaterina", str. Ierusalim, 2, începând cu ora 17.30. Va urma sfânta Liturghie la ora 19.00

Vineri, 18 aprilie: Larnaka: ora 17.30 - spovezi; va urma Liturgia de Vinerea Sfântă la ora 19.00.

Sâmbăta Sfântă: Nicosia: începând cu ora 21, ocazie de Spovezi în biserica "Holy Cross". La ora 22.00 va începe liturgia Învierii împreună cu credincioșii tuturor celorlalte națiuni: ciprioți, greci, filipinezi, indieni, africani, sri-lankezi, bulgari, ruși, polonezi, americani etc.

Duminica Învierii, 20 aprilie: Larnaka - sfânta Liturghie la ora 11.00; Limassol - sfânta Liturghie la ora 15.30; Nicosia - sfânta Liturghie la ora 18.30, în capela mănăstirii.

Luni, 21 aprilie, se vor celebra sfintele Liturghii în limba română la: Nicosia, ora 11; Limassol, ora 15 și Larnaka, ora 18.

Prin bunăvoința părintelui Valentin Aenoaei, a domnului Bogdan Broșteanu și a altor credincioși români din Cipru s-a reușit o bună comunicare și informare în vederea asistenței spirituale a celor ce mai lucrează încă aici.

Am găsit credincioși din Adjudeni, Tămășeni, Sagna, Roman, Barticești, Săbăoani, Iugani, Gherăești, Hălăucești, Bacău, Adjud, Sascut, Oțeleni, Slobozia, Boghicea, Onești, Brașov, Constanța, Galați, Iași. Nu au deloc o viață ușoară, dar sunt harnici, cinstiți și iubitori ai credinței.

Ne rugăm ca Domnul să-i ocrotească și să-i însoțească mereu cu binecuvântarea sa. Cu toții urmăresc evenimentele din țara noastră și mai ales din dieceză și se bucură pentru beatificarea episcopului nostru martir Anton Durcovici.

E posibil să mai fie în Cipru și alți credincioși români care încă n-au aflat de această posibilitate de asistență spirituală de Paști. De aceea, rog pe cucernicii părinți parohi și vicari să comunice familiilor din țara despre această oportunitate".

În Cipru, pr. Alois Fechet poate fi contactat la tel. 00357/99649415 sau prin e-mail: speranta@ercis.ro.

Și în anul 2013, părintele Alois Fechet a fost în Cipru de Sfintele Paști. În anul 2012, asistența spirituală de Paști a românilor catolici a fost asigurată de pr. Valentin Aenoaie.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat