Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Piatra Neamț: Pelerinaj la Sighet

La inițiativa pr. Felician Tiba, paroh la Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Piatra Neamț, în perioada 5-6 aprilie 2014, s-a organizat un pelerinaj la Sighet, pe urmele martirului ep. Anton Durcovici.

Credincioșilor din această parohie, însoțiți de părintele vicar Eusebiu Bulai, li s-au alăturat încă două grupuri de pelerini din Parohia "Sfântul Iosif Muncitorul" din Piatra Neamț, însoțiți de părintele vicar Iosif Bălteanu, și unul din Parohia Adjudeni.

Scopul acestui pelerinaj a fost acela de pregătire pentru momentul beatificării episcopului martir Anton Durcovici de la Iași, care va fi la 17 mai 2014.

Pe parcursul acestor două zile, de-a lungul drumului, în cadrul sfintelor Liturghii, al adorației, al Căii sfintei cruci, al vizitei în închisoare și la cimitir, pelerinii au avut ocazia de a cunoaște cine a fost și ce a însemnat pentru Biserica noastră locală episcopul Anton Durcovici.

Punctul principal al pelerinajului a fost închisoarea de la Sighet unde a fost încarcerat și unde a murit episcopul nostru martir, astăzi Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței, precum și Cimitirul Săracilor, unul dintre locurile unde erau înmormântate victimele ororilor comuniste.

Într-un gând cu actualul nostru episcop Petru Gherghel și cu întreaga dieceză, pelerinii s-au rugat bunului Dumnezeu ca mulțumire pentru marele dar pe care ni l-a făcut în persoana viitorului fericit al Bisericii, Anton Durcovici.

Preoții împreună cu surorile și credincioșii prezenți în acele locuri binecuvântate de sângele martirilor s-au putut convinge de importanța celor care și-au dat viața pentru credință. Astăzi avem și noi nevoie să ne întărim în credință urmându-le exemplul.

Acasă, la Piatra Neamț, credincioșii rămași au avut bucuria să-l aibă în mijlocul lor pe pr. dr. Ștefan Lupu, care a lansat Biblia, "Scrisoarea lui Dumnezeu către oameni", Biblie pe care au apreciat-o foarte mult și, în măsura posibilităților, au și achiziționat-o spre a o citi și medita.

Pr. Eusebiu Bulai

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5-6 aprilie: Piatra Neamț: Pelerinaj la Sighet


 

lecturi: 58.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat