Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

La 10 mai va fi repetiția generală a corului care va cânta la Liturghia de beatificare a PS Anton Durcovici

În vederea celebrării care va avea loc la 17 mai 2014, a fost constituit un cor lărgit (aprox. 400 de persoane) care, alături de instrumentiști, să anime cântecele de la Liturghia de beatificare a ep. martir Anton Durcovici. Repetiție generală a fost fixată pentru sâmbătă, 10 mai 2014, începând cu ora 14.00, la Institutul Teologic Franciscan din Roman (jud. Neamț).

Au fost invitate și au acceptat să facă parte din acest grup următoarele coruri parohiale și instituționale: Iași (Corul mare al catedralei), Pildești (jud. Neamț), Tămășeni (jud. Neamț), Nicolae Bălcescu (jud. Bacău), Luizi-Călugara (jud. Bacău), Suceava, Siret (jud. Suceava), Institutul Teologic Romano-Catolic Iași, Institutul Teologic Franciscan Roman, Seminarul mic din Bacău, Seminarul mic franciscan din Roman, cursanți ai Școlii de Cântăreți Bisericești din Roman.

Până la această dată, preoții responsabili ai Comisiei muzicale s-au deplasat în toate aceste parohii și instituții pentru repetiții pe voci. Pentru realizarea coeziunii între toți coriștii și pentru o mai mare familiaritate cu cântarea în aer liber și cu acompaniamentul instrumentelor, se impune o repetiție generală.

Repetiție generală a fost fixată pentru sâmbătă, 10 mai 2014, începând cu ora 14.00, la Institutul Teologic Franciscan din Roman (jud. Neamț).

Obiectivele acestei întâlniri sunt: repetarea cântecelor stabilite pentru Liturghia de beatificare, distribuirea biletelor speciale tipărite pentru coriști și comunicarea unor detalii privitoare la ora sosirii la stadion în ziua celebrării, poarta de intrare pentru coriști și ținuta prevăzută pentru această ocazie specială.

Coriștii sunt rugați să aducă cu ei la Roman broșura în format A4 care a fost publicată pentru cor și un creion/pix cu care să își noteze eventualele indicații și sugestii de interpretare a cântecelor.

Această repetiție generală presupune un efort suplimentar de răbdare și de mobilitate, care se adaugă la alte momente de jertfă pe care coriștii parohiilor noastre le fac de ceva timp și continuă să le facă pentru slava lui Dumnezeu. Îi rugăm pe preoții parohi să susțină și acest important moment pregătitor, deoarece el constituie temelia unei participări active la cântările sfintei Liturghii de beatificare și a desfășurării în bune condiții a celebrării.

De asemenea, în toate parohiile Diecezei, la Liturghiile duminicale din 4 și 11 mai, să fie cântat programul de cântece stabilit pentru Liturghia de beatificare, program publicat deja pe situl www.ercis.ro și pe www.durcovici.ro.

Vii mulțumiri coriștilor care oferă cu bucurie din timpul lor, animatorilor muzicali din parohii care îi pregătesc, preoților parohi care colaborează îndeaproape cu acest sector, părinților franciscani pentru ospitalitate și tuturor celor care susțin într-o măsură mai mare sau mai mică această slujire.

Pr. Eduard Soare

* * *

Broșură de cântece pentru Liturghia de beatificare a episcopului Anton Durcovici


 

lecturi: 58.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat