Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Editura "Presa Bună": Urmează-mă. Întâlnirea lui Isus pe Calea crucii

Isus ne dă întâlnire pe drumul crucii. Mergem? Acceptăm să-l ajutăm pe Isus să-și ducă crucea? Aceste întrebări care ne provoacă la un răspuns imediat ne sunt propuse în broșura Urmează-mă. Întâlnirea lui Isus pe Calea crucii, scrisă de teologul Tomislav Ivanèiæ și apărută la Editura "Presa Bună" sub traducerea făcută din limba germană de Anca Negreanu.

Introducerea și prefața cărții îi provoacă pe cititori cu următoarele idei:

"Cartea dorește să confrunte cititorul în viața de zi cu zi cu perspectiva asupra crucii expuse în evanghelie.

Acceptarea crucilor nu reprezintă o fugă de obligațiile zilnice, ci dimpotrivă! Celui aflat în suferință, care nu mai este în stare să muncească, i se oferă energia interioară, pentru a deveni un om nou și pentru a crea o lume nouă.

Fiecare dintre noi fuge deseori de crucea vieții de zi cu zi. Isus ne determină să ne întoarcem în oraș, în sat, acasă, în familie, la locul de muncă, la viața noastră, pentru a desăvârși în credință ceea ce ne-a fost dat.

Acesta este motivul pentru care, pe drumul spre Isus, crucea sa este un indicator deosebit. Isus este prezent la fiecare stațiune din Calea crucii. Dacă acceptăm suferința și moartea așa cum a făcut el, atunci se deschide pentru noi calea spre el. Fiecare cruce din viața noastră devine o ușă spre el.

Cele paisprezece stațiuni ale Căii crucii nu sunt singurele cruci care ne conduc la Isus. Isus a luat întreaga viață a oamenilor asupra sa, ceea ce înseamnă că toată existența umană, toate greutățile vieții de zi cu zi, toată suferința și moartea duc la Isus odată ce le-am acceptat. Cele paisprezece stațiuni sunt doar exemple, în care ni se arată ușa ce duce la Isus. Ele reprezintă o sugestie și un indiciu pentru cum putem deschide ușa lui Isus în orice situație a vieții noastre.

Crucea reprezintă în viața noastră tot ceea ce se intersectează cu planurile noastre, înlocuindu-le cu cele ale lui Dumnezeu. O cruce este atunci când ni se cere să renunțăm la propria voință și să o acceptăm pe cea a lui Dumnezeu. Crucea înseamnă renunțarea la propria viață și intrarea în cea divină. Crucea este orice suferință psihică sau fizică. Crucea înseamnă acceptarea propriei vieți așa cum este. Crucea înseamnă acceptarea oamenilor chiar dacă sunt antipatici, dacă au păreri diferite de ale noastre sau dacă se comportă contrar așteptărilor noastre. Este o cruce când trebuie să renunțăm la convingerile noastre, pentru a crede în cuvântul lui Dumnezeu. O cruce este să renunțăm la logica noastră ca să o acceptăm pe cea a lui Dumnezeu.

Crucea se intersectează cu logica noastră, o contrazice și aduce logica divină în viața noastră.

Această Cale a crucii nu este gândită doar pentru perioada Postului Mare. Ea reprezintă calea prin viața de zi cu zi și este bine ca pentru o vreme să o citim, să o ascultăm și să ne rugăm zilnic. Atunci ne va umple, ne va convinge și ne va schimba.

Fiecare stațiune te va introduce tot mai profund în prezența lui Isus. Odată ce ai acceptat crucea oferită de stațiune și odată ce ai acceptat situația ta de o manieră concretă, așa cum este prezentată în stațiune, îl vei întâlni pe Isus. El te așteaptă exact acolo unde este crucea ta. Crucea este spațiul, posibilitatea întâlnirii tale cu Isus. Prin urmare crucea nu este o suferință în zadar, ci o binecuvântare. Cu timpul vei învăța că și sub cruce te poți bucura. În loc să te sperie, crucea te va bucura, îți va lumina viața și te va duce la victorie".

Andrei Stolnicu

* * *

Urmează-mă. Întâlnirea lui Isus pe Calea crucii
Tomislav Ivanèiæ, Ed. "Presa Bună", 2014, 14x20 cm, 36 p., 3 lei

* * *

Această carte, în limita stocului disponibil, poate fi procurată prin comandă (cu plata taxelor poștale aferente expedierii):

Din Librăria "Presa Bună":

  • prin poștă: Librăria "Presa Bună", Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26; 700064-Iași;
  • prin telefon și WhatsApp: 0770.477.565: de luni până vineri, între orele 9.00 și 19.00; duminica, între orele 10.00 și 18.00
  • prin e-mail: libraria@ercis.ro
  • prin Internet: www.ercis.ro/libraria

* * *

Vă invităm să accesați pagina "Noutăți editoriale" pe www.ercis.ro


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat