Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Campanie Caritas: "Dăruiește 2% din impozitul pe venit pentru beneficiarii Centrului Diecezan Caritas Iași!"

"Cine dă cui merită își primește, dând, răsplata" (Publilius Syrus)

Centrul Diecezan Caritas Iași acționează în Dieceza de Iași de peste 23 de ani în domeniul serviciilor sociale comunitare, având drept scop caritatea creștină.

Mii de persoane (copii din familii foarte sărace, copii și tineri cu dizabilități, persoane imobilizate la pat sau la domiciliu, tineri aflați în situații de risc) primesc anual sprijin din partea organizației Caritas Iași.

Prin intermediul campaniei "Ajută cu 2% pentru că îți pasă 100 %!", ce se desfășoară până la 23 mai 2014, puteți să ne ajutați să ajutăm la rândul nostru pe cei care au cea mai mare nevoie de sprijin.

Fiecare salariat care plătește impozit la stat poate să direcționeze 2% din acest impozit prin completarea unui simplu formular - declarația de venit.

Conform Codul Fiscal impozitul pe salariu v-a fost deja reținut în fiecare lună din anul 2013. În cazul în care optați pentru ca acești bani să rămână în comunitate, noi vă propunem să sprijiniți programele umanitare ale asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, altfel vor merge către bugetul central și se pot pierde. Decizia vă aparține în totalitate.

Redirecționarea acestor 2 % din impozitul pe venit poate fi considerată o dovadă de responsabilitate socială, de spirit civic și caritabil.

Tot ce trebuie să faceți este să completați formularele oficiale: declarația 230 (dacă ați avut în 2013 o singură sursă de venit) sau declarația 200 (dacă ați avut în 2013 venituri atât din salariu, cât și din alte surse sau numai venituri din alte surse: activități independente, drepturi de autor etc.). Declarația 230 o găsiți la sediile Caritas din Iași, Huși, Suceava, Siret, Onești, Buruienești (jud. Neamț), la biroul parohial al Episcopiei Romano-Catolice Iași. De asemenea, puteți solicita formulare, în vederea direcționării către Centrul Diecezan Caritas Iași, de la sediile parohiale din dieceză sau pe site-ul www.caritas-iasi.ro.

În declarațiile oficiale completați rubricile: Datele dumneavoastră de identificare și Datele de identificare ale entității non-profit:

Denumire entitate nonprofit:
CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI

Cod de identificare fiscală al entității nonprofit:
4488681

Cont bancar (IBAN):
RO36BRDE240SV08119112400

Suma corespunzătoare celor 2% din impozit va fi completată de către organele fiscale.

Formularul completat îl puteți depune personal sau îl puteți trimite prin poștă, prin scrisoare recomandată, la adresa Centrul Diecezan Caritas Iași, str. Sărărie, 134, 700116-Iași, sau la Direcția Finanțelor Publice din localitatea de domiciliu, până la 23 mai 2014.

Pentru detalii suplimentare, persoana de contact este Ursan Mariana (tel. 0232/210085 și 0741 217382) sau prin e-mail: contact@caritas-iasi.ro

Pe site-ul www.caritas-iasi.ro este o pagină dedicată acestei inițiative.

Centrul Diecezan Caritas Iași


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat