Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Oficiul pentru Comunicații Sociale: Lansarea site-ului www.durcovici.ro, dedicat memoriei episcopului martir Anton Durcovici

Printre proiectele prevăzute de comisia pentru organizarea beatificării episcopului Anton Durcovici s-a hotărât și crearea unui site și a unei pagini speciale pe Facebook, dedicate memoriei PS Anton Durcovici, episcopul martir al Diecezei de Iași. Oficiul pentru Comunicații Sociale al Episcopiei Romano-Catolice de Iași a lansat, la 24 ianuarie 2014, ziua comemorării sfântului Francisc de Sales, patronul ziariștilor, site-ul www.durcovici.ro și pagina www.facebook.com/durcovici, dedicate memoriei și cunoașterii vieții episcopului martir Anton Durcovici, care va fi beatificat la 17 mai, la Iași.

Site-ul www.durcovici.ro are un meniu simplu, cu opțiunile structurate în patru categorii: "În umbra crucii", "Va fi beatificat, "17 mai 2014" și "Anul Durcovici".

Pagina www.facebook.com/durcovici are rolul de a distribui noile informații care vor fi publicate pe site-ul www.durcovici.ro, abonații (cei care dau "Like" pe pagină) putând fi astfel mai ușor informați despre noile apariții pe site.

Pe pagina de start a site-ului descoperiți un montaj foto în care sunt prezentate momente importante ale vieții episcopului Anton Durcovici, legătura cu pagina specială de pe Facebook, datele de contact și ultimele știri apărute.

În prima secțiune, "În umbra crucii", puteți afla informații despre: viața cu repere biografice a episcopului Anton Durcovici, cărțile scrise despre el, câteva scrieri personale și mărturii despre viața episcopului martir. Totodată este prezent și un bogat album foto care prezintă viața episcopului Durcovici în imagini.

La secțiunea "Va fi beatificat" sunt prezentați pașii parcurși spre beatificarea episcopului Anton Durcovici, informații despre beatificare și canonizare în Biserica Catolică, precum și un dosar pentru presă, care va conține informațiile utile presei, puse împreună într-o arhivă.

Veți descoperi apoi în secțiunea "17 mai 2014" informațiile ce țin strict de ziua beatificării, ziua de 17 mai 2014, dar și pentru organizarea acestei zile și a celor care preced ziua beatificării.

În secțiunea "Anul Durcovici" veți putea găsi materiale utile pentru desfășurarea anului dedicat episcopului martir, rugăciuni, cateheze, meditații, powerpoint-uri, creații literare și muzicale, toate știrile structurate pe categorii (care au apărut până în acest moment pe site-ul Diecezei de Iași, www.ercis.ro, dar și alte materiale care pot ajuta la o trăire cât mai rodnică a Anului Durcovici.

Astăzi dăm start unui site al cărui proiect a început de câteva luni bune și pe măsură ce vor apărea noi informații și materiale veți fi ținuți la curent, pe lângă site-ul Diecezei de Iași, și pe site-ul www.durcovici.ro, dedicat episcopului martir Anton Durcovici.

Site-ul www.durcovici.ro își propune să oglindească imaginea celui care a fost episcopul Anton Durcovici, episcopul martir al Diecezei de Iași și administratorul apostolic al Diecezei de București, care la 17 mai 2014 va fi beatificat și va fi înscris în rândul sfinților și fericiților Bisericii Catolice.

Mai multe amănunte veți putea afla vizitând www.durcovici.ro.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Secțiunea "Ep. Anton Durcovici" (in memoriam) pe www.ercis.ro


 

lecturi: 45.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat