Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploiești: Comemorarea episcopului martir dr. Anton Durcovici

La propunerea părintelui decan Iosif Imbrișcă, având binecuvântarea ÎPS dr. Ioan Robu, arhiepiscopul mitropolit de București, Academia Teologică Anton Durcovici din cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, împreună cu Parohia Romano-Catolică Ploiești, vor organiza, duminică, 2 februarie 2014, în sărbătoarea Întâmpinarea Domnului, un moment comemorativ dedicat episcopului martir Anton Durcovici (1888-1951).

În cadrul sfintei Liturghii de la ora 11, la biserica Cristos Rege din Ploiești, părintele decan Iosif Imbrișcă alături de părintele profesor dr. Emil Moraru, directorul Academiei Teologice "Anton Durcovici", vor prezenta credincioșilor câteva momente care au jalonat activitatea și viața plină de sfințenie și încununată prin martiriu a episcopului de Iași și administrator apostolic de București, dr. Anton Durcovici, care va fi beatificat la 17 mai 2014, la Iași.

Așa după cum se cunoaște, în vara anului 1896, Maria Durcovici, împreună cu cei doi fii ai săi, Francisc și Anton, s-au mutat de la Iași la Ploiești, oraș în care copilul Anton Durcovici va urma cursurile Școlii Parohiale Ploiești, condusă de parohul Julius Hering, în anii școlari 1896-1897, respectiv 1897-1898.

În vara anului 1898, familia Durcovici s-a mutat la București. Anton Durcovici păstrând însă mereu în inima sa orașul Ploiești și generoasa comunitate parohială al cărei membru a fost timp de doi ani. Ori de câte ori a avut ocazia, Anton Durcovici a revenit cu bucurie și emoție în orașul copilăriei sale, așa cum avea să o facă și la 11 iunie 1943, la jubileul de 50 de ani al canonicului Julius Dwucet.

Peste ani, Parohia Romano-Catolică Ploiești dorește să aducă un omagiu uneia dintre figurile ilustre ale comunității locale, Arhidiecezei Romano-Catolice de București și Diecezei Romano-Catolice de Iași.

La sfânta Liturghie din 2 februarie 2014, ora 11, sunt invitați să participe cât mai mulți credincioși.

Dr. Dănuț Doboș


 

lecturi: 66.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat