Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Invitație la comemorarea a 62 de ani de la moartea martirică a PS Anton Durcovici

Marți, 10 decembrie 2013, la ora 18.00, în catedrala romano-catolică din Iași se va celebra o sfântă Liturghie comemorativă, cu ocazia împlinirii a 62 de ani de când episcopul Diecezei de Iași, PS Anton Durcovici, cu o fidelitate nezdruncinată față de Cristos și Biserica sa și o mărturie eroică în fața regimului comunist și ateu, a trecut la "casa Tatălui" de pe altarul închisorii de la Sighetu Marmației, pentru a se bucura de cununa învingătorilor și a martirilor.

Un moment comemorativ va avea loc și în biserica "Sfânta Tereza" din București (Șos. Olteniței, nr. 3-5, sect. 4), în cadrul sfintei Liturghii de la ora 18.00, celebrate de pr. Emil Moraru, directorul Academiei Teologice "Anton Durcovici", începând cu ora 18.00.

La sfânta Liturghie de la Iași, prezidată de PS Petru Gherghel, însoțit de PS Aurel Percă, sunt invitați să participe preoții, seminariștii, persoanele consacrate și credincioșii laici.

La sfârșitul sfintei Liturghii va urma un scurt moment cultural, în cadrul căruia va fi lansată cartea: În Umbra Crucii. Articole și studii despre viața și activitatea episcopului martir Anton Durcovici, apărută sub coordonarea pr. dr. Ștefan Lupu, directorul Departamentului de Cercetare Istorică al Episcopiei de Iași.

Acest volum, așa cum subliniază părintele Lupu în cuvântul său introductiv, "este rodul comuniunii de competențe a membrilor Departamentului, precum și a inimoșilor colaboratori ai acestuia. Regăsim în cuprinsul cărții numele tuturor cercetătorilor care în ultimele două decenii și-au făcut un ideal de credință din a cerceta și readuce la lumină aspectele cele mai complexe ale vieții și martiriului episcopului de Iași, dr. Anton Durcovici, pe baza unor investigații tenace în arhivele ecleziastice interne și externe, precum și în arhivele fostelor instituții ale represiunii comuniste".

Dr. Dănuț Doboș
 


lecturi: 49.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat