Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

ZMT: Rugăciunea Angelus

(Plaja Copacabana, Rio de Janeiro, duminică, 28 iulie 2013)

Iubiți frați și surori,

La sfârșitul acestei celebrări euharistice, cu care am înălțat către Dumnezeu cântarea noastră de laudă și de recunoștință pentru toate harurile primite în timpul acestei Zile Mondiale a Tineretului, aș vrea să-i mulțumesc iarăși monseniorului Orani Tempesta și cardinalului Rylko pentru cuvintele pe care mi le-au adresat. Vă mulțumesc și vouă, dragi tineri, pentru toate bucuriile pe care mi le-ați făcut în aceste zile. Mulțumesc! Port pe fiecare dintre voi în inima mea! Acum să îndreptăm privirea noastră spre Mama cerească, Fecioara Maria. În aceste zile, Isus v-a repetat cu insistență invitația să fiți discipolii săi misionari; ați ascultat glasul Bunului Păstor care v-a chemat pe nume și voi ați recunoscut glasul care vă chema (cf. In 10,4). Oare nu este adevărat că, în acest glas care a răsunat în inimile voastre, ați simțit duioșia iubirii lui Dumnezeu? Ați simțit frumusețea de a-l urma pe Cristos, împreună, în Biserică? Ați înțeles mai mult că Evanghelia este răspunsul la dorința unei vieți și mai depline? (cf. In 10,10). E adevărat?

Fecioara Neprihănită mijlocește pentru noi în cer ca o mamă bună care-i păzește pe copiii săi. Maria să ne învețe cu existența ei ce înseamnă a fi discipol misionar. De fiecare dată când ne rugăm Angelus, comemorăm evenimentul care a schimbat pentru totdeauna istoria oamenilor. Atunci când îngerul Gabriel i-a vestit Mariei că avea să devină Mama lui Isus, a Mântuitorului, ea, chiar fără să înțeleagă semnificația deplină a acelei chemări, s-a încrezut în Dumnezeu, a răspuns: "Iată slujitoarea Domnului: fie mie după cuvântul tău" (Lc 1,38). Însă imediat după aceea, ce a făcut? După ce a primit harul de a fi Mama Cuvântului Întrupat, n-a ținut pentru ea acel cadou; s-a simțit responsabilă și a plecat, a ieșit din casa sa și a mers în grabă ca s-o ajute pe ruda sa Elisabeta, care avea nevoie de ajutor (cf. Lc 1,38-39); a făcut un gest de iubire, de caritate și de slujire concretă, purtându-l pe Isus pe care-l avea în sân. Și acest gest l-a făcut în grabă!

Iată, dragi prieteni, modelul nostru. Cea care a primit darul cel mai prețios din partea lui Dumnezeu, ca prim gest de răspuns se mișcă pentru a-l sluji și a-l duce pe Isus. Să cerem Sfintei Fecioare Maria ca să ne ajute și pe noi să dăruim bucuria lui Cristos rudelor noastre, colegilor noștri, prietenilor noștri, tuturor. Nu vă fie frică să fiți generoși cu Cristos. Merită! Să ieșiți și să mergeți cu curaj și generozitate, pentru ca fiecare bărbat și fiecare femeie să-l poată întâlni pe Domnul.

Dragi tineri, avem o întâlnire la următoarea Zi Mondială a Tineretului, în 2016, la Cracovia, în Polonia. Prin mijlocirea maternă a Mariei, să cerem lumina Duhului Sfânt asupra drumului care ne va duce la această nouă etapă de celebrare bucuroasă a credinței și a iubirii lui Cristos.

Acum să ne rugăm împreună...

[Recitarea rugăciunii Angelus]

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat