Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma: Simpozion de studii dedicat episcopului martir Anton Durcovici

Accademia di Romania din Roma și Episcopia Romano-Catolică de Iași organizează în prezența episcopului Petru Gherghel un simpozion de studii, intitulat "Episcopul Anton Durcovici (1888 - 1951) - 125 de ani de la naștere". Evenimentul se va desfășura joi, 23 mai 2013, începând cu ora locală 19.00, în sala de conferințe de la Accademia di Romania din Roma (Piazza José de San Martin, 1).

Sunt invitați să participe toți cei care vor să cunoască mai multe din viața episcopului Anton Durcovici.

Simpozionul va începe cu un mesaj din partea ES Christoph Schonborn, cardinal prezbiter și arhiepiscop de Viena, după care vor urma intervențiile:

Vor avea intervenții:

  • Pr. prof. dr. Emil Dumea, L'inizio del comunismo in Romania. Il Vescovo Anton Durcovici ("Începutul comunismului în România. Episcopul Anton Durcovici")

  • Pr. Pavel Balint, La figura del Vescovo Anton Durcovici ieri e oggi nel suo paese natale - Bad Deutsch-Altenburg (Vienna) ("Figura episcopului Anton Durcovici ieri și azi în orașul natal - Bad Deutsch-Altenburg")

  • Pr. prof. dr. Eduard Ferenț, Il vescovo di Iasi Antonio Durcovici, professore illustre e martire dell'amore di Cristo ("Episcopul de Iași Anton Durcovici, profesor ilustru și martir al iubirii lui Cristos")

*

Episcopul Anton Durcovici s-a născut la 17 mai 1888 în Austria, la Bad Deutsch-Altenburg, în Austria. La 30 octombrie 1947 a fost numit episcop de Iași. În timpul scurtei sale păstoriri a Diecezei de Iași, episcopul Durcovici a întreprins o activitate istovitoare de vizitare a parohiilor din Moldova, însuflețind cu viața sa sfântă inimile enoriașilor săi. Din cauza impasului în relațiile diplomatice dintre Guvernul Român și Sfântul Scaun, prin denunțarea Concordatului din 1929, episcopul Durcovici a avut multe de îndurat din partea regimului comunist. La 26 iunie 1949, în timp ce mergea spre Popești-Leordeni pentru a administra taina sfântului Mir, a fost arestat de Securitate și închis la București, Jilava și apoi la Sighetu Marmației, unde a murit în "celula morții", la 10/11 decembrie 1951.

Pr. Isidor Iacovici, postulator


 

lecturi: 75.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat