Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Gherăești: Curs Equalskills pentru începători

Surorile Campostrini de la Fundația "Teodora Campostrini" - test center acreditat, în cadrul activităților sale de formare, de educare și instruire, pune la dispoziția copiilor programul ECDL, oferindu-le certificarea equalskills recunoscută la nivel internațional.

Equalskills este un program nou oferit de Fundația ECDL România adresat începătorilor pentru a-i încuraja să studieze tehnologiile informaticii. Ea este o introducere distractivă, relaxată și deloc complicată în lumea calculatoarelor și a internetului arătându-ne modurile în care este utilizată tehnologia și rolul pe care aceasta îl are în viața de zi cu zi.

Obiectivul acestui program este de a învăța începătorii cum să utilizeze computerul și Internetul. Programul Equalskills nu implică nici un fel de examen. Este un program de evaluare continuă. Caietul de curs reprezintă materialul de curs și un mod de a urmări progresul candidatului. Eliberarea atestatului equalskills se face pe baza semnăturii îndrumătorului.

A început la 2 februarie cursul de Equalskills pentru o grupa de 14 copii dornici să învețe și să deslușească secretul conținut în calculator, un obiect pe cât de misterios atât de atrăgător.

Ei sunt foarte atenți și urmăresc lecțiile cu mult interes, pun întrebări, încearcă să cunoască atât calculatorul, cât și colegii de clasă. Sunt atât de curioși să cunoască lumea calculatorului, încât nu le este de ajuns să se prezinte la lecțiile decise în calendar, dar vin și în cursul săptămânii la bibliotecă, pentru ca să aprofundeze, să ceară explicații la argumentele, pasajele sau chiar și la cuvintele noi specifice limbajului informaticii, care li se par mai greu de înțeles.

Îndrumătorii noștri, sr. Andreea și sr. Loredana, dau explicații copiilor prin cuvinte ușoare, dar și cu ajutorul videoproiectorului despre toate treptele, precum crearea unui fișier sau unui director, utilizarea editoarelor de texte, navigarea în internet, folosirea poștei electronice, pentru ca toți să învețe să se exerseze singuri și să devină autonomi în a utiliza calculatorul.

Sr. Anișoara Șandru

*

Fundația "Teodora Campostrini"
Strada Cobzaru, 21
617205 - Gherăești, Neamț
e-mail: gheraesti@campostrini.it
tel: 0233/746480


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat