Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Gherăești: Capitol general

Capitolul general al Institutului Diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" a avut loc la Gherăești în perioada 28 august - 7 septembrie. În cadrul capitolului s-au analizat statutul și regulamentul și s-au făcut alegeri. La o parte din lucrări (6-7 septembrie) au participat PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă.

Grădinița și Casa de formare "Sfânta Familie" din Gherăești a găzduit și a ajutat la buna desfășurare a capitolului "Slujitoarelor lui Cristos, Marele Preot" care a avut ca temă: "Împreună cu sfânta Fecioară Maria să fim semne și instrumente ale comuniunii pentru a ne conforma tot mai mult lui Cristos, marele și veșnicul preot".

La lucrări au participat 26 de surori: consiliul general și delegatele zonelor. Obiectivul lucrărilor a fost de a crește în comuniunea cu Dumnezeu și de a întări legăturile de fraternitate și spiritul de familie dintre toate surorile din cadrul Institutului "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot" și de a lărgi în același timp comuniunea cu întreaga comunitate eclezială și cu toți oamenii răscumpărați de Cristos.

Pentru a-și atinge obiectivul lucrările capitolului au început cu câteva zile de exerciții spirituale ținute de pr. Tadeusz Rostworowski. Moderatorul lucrărilor a fost pr. Gianfranco Maronese.

După o analiză a statutului și regulamentului au avut loc alegerile pentru noua conducere. În consiliul general au fost alese: sr. Simona Ceobanu, sr. Carolina Duma, sr. Ana Budău, sr. Elisabeta Cochior. Superioară generală a fost realeasă sr. Valeria Doboș. Numirea consiliului general este pentru o perioadă de patru ani.

Sr. Valeria Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 28 august - 7 septembrie: Gherăești: Capitol general.
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat