Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Partasi la viata Bisericii -

Intenția de rugăciune pentru luna iulie

Puterea Euharistiei: întâlnirea cu Isus

de Iulia Fârte

Pentru catolici, trăirea unei profunde vieți euharistice are o importanță deosebită, deoarece este modalitatea prin care ne întâlnim cu Cristos într-un mod unic și personal.

Euharistia nu este doar un simbol sau o amintire a lui Isus, ci este cu adevărat trupul, sângele, sufletul și divinitatea sa. Această convingere se află în centrul credinței catolice și o diferențiază de alte confesiuni creștine.

A cultiva o viață euharistică înseamnă a participa în mod regulat la Sfânta Liturghie, la adorația euharistică și la alte momente de rugăciune personală și comunitară. În acest sens, sfinții sunt un exemplu deosebit pentru noi, deoarece, prin mesajul și trăirea lor, ne arată importanța și forța extraordinară a Sfintei Împărtășanii. Unii dintre ei s-au remarcat prin faptul că au trăit doar cu primirea Euharistiei ani de zile, fără a mai avea nevoie de altă hrană. Printre aceștia se numără Sfânta Ecaterina de Siena, doctor al Bisericii, Sfântul Iosif de Copertino, care a fost susținut cinci ani doar cu Sfânta Împărtășanie, sau Sfântul Nicolas de Flüe, patronul Elveției, care a petrecut în acest mod ultimii 19 ani ai vieții. Chiar și o scurtă vizită și adorație a lui Isus prezent în Sfântul Sacrament ne deschide calea către Inima sa Preasfântă și primirea harurilor de care avem nevoie. Sfântul Ioan Bosco, marele apostol al tineretului, ne sfătuiește: "Vrei ca Domnul să-ți dea multe haruri? Vizitează-l des! Vrei ca el să-ți dea puține haruri? Vizitează-l rar!".

A trăi o viață euharistică profundă înseamnă, de asemenea, a-l recunoaște și a-l sluji pe Isus în cei săraci, marginalizați și suferinzi. Atunci când primim Euharistia, suntem chemați să fim mâinile și picioarele lui Cristos în lume și să lucrăm pentru dreptate și pace.

Pe scurt, trăirea unei vieți euharistice profunde este esențială pentru credința catolică. Aceasta înseamnă să facem din Sfânta Împărtășanie centrul activităților noastre, să cultivăm o viață de sfințenie și virtute și să recunoaștem prezența Domnului în aproapele nostru. Prin Euharistie, suntem uniți cu Cristos și primim forța de a trăi vieți de iubire și de slujire a celorlalți.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat