Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Am fost hirotonit preot

a consemnat pr. Cristian Diac

Hirotonirea este un moment special de har în viața oricărui preot. Câțiva dintre preoții nou-sfințiți la 24 iunie au binevoit să ne împărtășească din sentimentele și trăirile spirituale pe care le-au avut în momentul hirotonirii.

• "În timpul hirotonirii mele, am simțit o legătură profundă cu Dumnezeu, înțelegând că rolul meu ca preot este acela de a fi un intermediar între oameni și Dumnezeu. În timp ce mâinile episcopului m-au uns cu uleiul sfânt, am resimțit o putere divină care mă învăluia, mă curăța și mă pregătea să slujesc în via Domnului. Această experiență m-a adus mai aproape de sensul profund al misiunii mele și m-a încurajat să fiu un purtător de lumină și speranță pentru toți cei pe care îi voi întâlni în călătoria mea ca preot." (pr. Andrei Blaj)

• "Momentele pe care le-am trăit au fost pline de emoții, însă acestea au fost completate de un sentiment imens de bucurie pentru darul minunat al Sfintei Preoții, pe care l-am primit prin impunerea mâinilor și rugăciunea de hirotonire a episcopului Iosif Păuleț. Gândurile mele de recunoștință se îndreaptă către bunul Dumnezeu care m-a chemat să-l urmez și să-l slujesc." (pr. Adrian-Alexandru Bortă)

• "Dacă darul lui Dumnezeu, pe care îl face omului, nu poate fi descris prin cuvinte, emoțiile vizibile de pe chipul fiecărui candidat la Preoție și ochii scăldați de lacrimi de bucurie dau mărturie despre binefacerile pe care Domnul le săvârșește în viața fiecărui om. Pentru aceasta, îi mulțumesc bunului Dumnezeu care m-a ales să fac parte din tezaurul său. Astfel, Domnul mă face să fiu o bogăție pentru întreaga Biserică, un administrator vrednic al sacramentelor și un păstor blând și iubitor față de turma sa." (pr. Ionuț-Iulian Cherecheș, OFMConv.)

• "Au fost momente absolut minunate. Tot ritualul l-am simțit asemenea unei îmbrățișări a Tatălui ceresc, care mi-a oferit darul Preoției. Astfel, unit cu Cristos, Marele Preot, vreau să devin un instrument al iubirii sale între oameni. Momentul impunerii mâinilor a fost ca un eveniment al Rusaliilor pentru mine, deoarece acțiunea Duhului mi-a cuprins toată ființa și a făcut ca nimic să nu-mi mai aparțină și să devin cu totul pentru Dumnezeu. Acest gând doresc să-l păstrez în suflet și, asemenea Sfântului Francisc, să-l ofer pe Cristos oamenilor în toate zilele vieții mele." (pr. Andrei Bejan, OFMConv.)

• "Aș vrea să sintetizez sentimentele și emoțiile trăite în trei cuvinte: recunoștință, prezență și noutate. Recunoștință, pentru că tot ce am primit este într-adevăr darul lui Dumnezeu, gratuit și în abundență din partea lui, nemeritat din partea mea. Domnul s-a făcut și își face cunoscută prezența în viața mea, mai ales acum, atât prin harul Sfintei Preoții, cât și prin darul, apropierea și susținerea celor dragi mie. Preoția, mai mult decât o țintă la care am ajuns, e un nou mod de a-l sluji pe Domnul, Biserica și oamenii." (pr. Silviu Dumea, FDP)

• "Ziua aceasta a fost pentru mine sfârșitul unui drum lung de cunoaștere a propriei persoane, dar și de cunoaștere a lui Dumnezeu. Am simțit că această zi a hirotonirii mele a fost încununarea oarecum firească a unei lungi călătorii de creștere umană și spirituală. Bunul Dumnezeu acționează tăcut în noi, oamenii, ființe atât de fragile, dar și atât de minunate când ne lăsăm călăuzite de harul său. Pe de altă parte, sunt conștient că în fața mea s-a deschis un nou drum, cel al preoției lui Isus. De aceea, vreau să implor neîncetat, prin rugăciune și jertfa euharistică, milostivirea Domnului pentru poporul său." (pr. Lucian Dămoc, OFMCap.)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat