Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Martori ai Duhului Sfânt

de Simona Enășoaie

Sâmbătă, 20 mai, Parohia "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iugani a găzduit, într-un climat de bucurie și comuniune, Întâlnirea Diecezană a Adulților din Acțiunea Catolică, la care au participat peste 200 de membri și simpatizanți ai Acțiunii Catolice din 18 parohii din zonele Roman și Bacău, însoțiți de asistenți spirituali.

Tema întâlnirii, "Martori ai Duhului Sfânt", subliniată de versetul biblic "Când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, voi veți primi o putere și îmi veți fi martori" (Fap 1,8), a venit în sprijinul participanților în perioada de pregătire pentru sărbătoarea Rusaliilor, dar și în conformitate cu tema anului pastoral diecezan, "Uniți în Duhul Sfânt".

Programul a început cu rugăciunea propusă de pr. Iosif Dămătăr, asistent spiritual al sectorului adulți, zona Bacău, a continuat cu salutul de bun-venit al pr. Petru Blaj, paroh al comunității din Iugani, salutul președintelui asociației, Marius Balint, și prezentarea membrilor Consiliului Diecezan și a parohiilor prezente. Întregul program al dimineții a fost moderat de Simona Enășoaie, vicepreședinte diecezan al sectorului adulți, cu sprijinul echipei sectorului: Tatiana Andronache, responsabil zonele Roman-Iași, și Alina Cochiorca, responsabil zona Bacău.

Momentul de formare "Martori ai Duhului Sfânt", ținut de pr. Francisc Fărcășel, asistent spiritual pentru zona Roman, a captat atenția tuturor. Pornind de la motoul zilei, preluat din Fap 1,8 - "Când va veni Duhul Sfânt asupra voastră, voi veți primi o putere și îmi veți fi martori" -, părintele a vorbit despre revelarea Duhului Sfânt din Vechiul Testament, despre mărturiile anunțate de Tradiția Bisericii și despre Liturghia de Rusalii.

A urmat un moment de pauză, în care participanții au fost răsfățați cu bunătăți pregătite de gazdele din Iugani. Ziua a continuat cu un moment de rugăciune, "În așteptarea Duhului Sfânt", într-un "cadru de Rusalii", condus de pr. Felix Roca, asistent spiritual general al Acțiunii Catolice.

În centrul zilei a fost Sfânta Liturghie prezidată de Preasfințitul Petru Sescu, episcop auxiliar al Diecezei de Iași, alături de asistenții spirituali prezenți. La predică, pr. Iosif Dămătăr a punctat misiunea membrilor Acțiunii Catolice de a fi primii mărturisitori ai Duhului Sfânt în familiile proprii, la locul de muncă și oriunde se află prin trăirea autentică a credinței.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, pr. Felix Roca a mulțumit părintelui paroh, părintelui vicar și întregii comunități din Iugani pentru toată implicarea, a încurajat și a mulțumit echipei noului consiliu al Acțiunii Catolice și a încredințat tuturor adulților prezenți două misiuni: grija pentru noile generații și manifestarea bucuriei de a face parte din Acțiunea Catolică.

Preasfințitul Petru Sescu a felicitat participanții pentru activitățile lor și pentru curajul de a ieși din anonimat, pentru bucuria de a face parte din Acțiunea Catolică și pentru angajarea asumată ca o mărturie de credință.

Ziua a continuat cu o agapă frățească pregătită de membrii Acțiunii Catolice din Iugani.

În cadrul programului artistic "Și adulții au talent!", moderat de Bogdan-Marcel Chinez, președinte parohial AC Iugani, parohiile înscrise și-au etalat talentele și au înveselit participanții cu poezii, cântece, scenete, reunindu-i pe toți pe ritmul muzicii populare.

A fost o zi cu emoția reîntâlnirii, o zi de încărcare spirituală, o zi a cunoașterii și a recunoașterii darurilor Duhului Sfânt care lucrează în fiecare dintre noi sub diferite forme.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat